Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Senyor Hivern i un Gegant Carboner encapçalaran la Cavalcada de Reis de Barcelona
  • CA

La cavalcada de Reis 2019 de Barcelona estarà encapçalada per dos gegants de nova creació: el Senyor Hivern, que ja ha amenitzat la fira solidària de Nadal de plaça Catalunya, i el nou Gegant Carboner. Comparteix estètica melancòlica i l’ha dissenyat per Ramón de los Herois. Busca reinterpretar el càstig de portar carbó als nens i nenes que s’han portat malament, adreçant-se ara a tota la ciutadà perquè l’any té dies bons i no tan bons. El Senyor Hivern disposarà de titelles acompanyar-lo i un Gran Llibre de les Petites Coses que s’obrirà i tancarà llançant volves de neu.

A més el Rei Gaspar estrenarà carrossa, de línies aerodinàmiques i amb llums LED, construïda per Àlex Posada i Raül M. Beteta. Els seus acompanyants també renovaran imatge, gràcies a nou vestuari, estandards i una col·lecció d’elements mòbils inspirats en joguines. L’altra carrossa que debuta és la del Dormir: un llit daurat enorme que s’inspira en el Son de Morfeu i que, amb coreografia de La Veronal i llençols ballant al vent, convidarà als més petits de casa a dormir plàcidament per llevar-se amb l’alegria dels regals que han portat els Reis.

Carrossa dedicada a les cartes als Reis Mags, llesta per la cavalcada / Meritxell M. Pauné

Carrossa dedicada a les cartes als Reis Mags, llesta per la Cavalcada / Meritxell M. Pauné

També s’incorpora a la desfilada un Seguici de Xumeters, al que els nens i nenes podran entregar el seu xumet com es fa a moltes altres ciutats catalanes. Uns éssers fantàstics i aeris anomenats Celeste i Celestín –dissenyats per la companyia Inko’nite et Cie–, ajudaran en aquesta tasca al Patge Gregori, que s’enfilarà a una perxa dissenyada per la companyia Antigua i Barbuda, que participa any rere any a la Mercè amb atraccions retrofuturistes. Els Reis Mags compten cada any amb tres ajudants d’honor a Barcelona, els patges Gregori, Estel i Omar, que fan de mestres de cerimònies de l’arribada dels Reis al Moll de la Fusta i recullen les cartes per a Ses Majestats durant els dies previs.

Durant la presentació de les novetats aquest dijous el comissionat de cultura, Joan Subirats, ha recordat que la cavalcada és l’esdeveniment més multitudinari de la ciutat, amb “un kilòmetre d’espectacle itinerant” i una “exhibició artística que barreja arts de carrer, circ, teatre i música” amb set coreògrafs, vuit escenògrafs, dos estilistes, 200 ballarins i actors i 200 voluntaris procedents d’una crida ciutadana. Fins a 32 escoles de teatre i música i dues d’estètica i 11 companyies i artistes professionals contribueixen a l’esdeveniment, que involucra quasi 1.200 participants entre professionals i amateurs

Marta Almirall, directora artística de la cavalcada, ha alabat aquesta barreja de trajectòries i ha augurat que el relleu generacional en el lideratge està garantit a través de les dues coordinadores, Barbarana Pons i Marta Bou, i la guionista Montse Guinesta. L’itinerari cobreix cinc kilòmetres des de l’avinguda Marquès de l’Argentera (18h) fins a la Font Màgica de Montjuïc (21h) i els espectadors gaudiran de més de 45 minuts seguits de desfilada dividits en 12 blocs. Es repartiran més de 7 tones de caramels des de les carrosses. “Confiem en la Guàrdia Urbana i els Mossos per garantir la seguretat, no s’ha previst cap dispositiu específic”, ha explicat Subirats en ser preguntat sobre l’alerta terrorista. La cavalcada l’organitza un any més l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i manté estable el seu pressupost, que arriba als 900.000 euros. 

Així seran les coreografies

La presentació ha permès veure un tastet dels nous elements i coreografies que lluiran dissabte a la cavalcada. Per exemple, els Brodas Bros han ofert un ball futurista vestits amb roba que s’il·lumina al ritme de la música, el seguici del rei Gaspar ha ofert un assaig de la seva desfilada i els nens i nenes que acompanyaran les carrosses han mostrat com saludaran al públic i tocaran petits instruments de percussió. 

Més notícies
Les ‘altres’ cavalcades de Barcelona: una vintena de barris tindran els seus Reis
Notícia: Les ‘altres’ cavalcades de Barcelona: una vintena de barris tindran els seus Reis
Comparteix
Una vintena de desfilades recorreran la ciutat dissabte a la tarda i complementaran la gran cavalcada del centre de la ciutat
La campanya de Nadal dispara la circulació del rec, la moneda virtual de Barcelona
Notícia: La campanya de Nadal dispara la circulació del rec, la moneda virtual de Barcelona
Comparteix
La moneda pretén dinamitzar el comerç dels barris i aglutina gairebé 500 usuaris
Els comerciants de la Diagonal es planten i no hi haurà llums de Nadal
Notícia: Els comerciants de la Diagonal es planten i no hi haurà llums de Nadal
Comparteix
L’associació Diagonal Barcelona denuncia que el proveïdor del servei ha fet fallida i vol obrir un debat de ciutat sobre l’enllumenat nadalenc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa