Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fira de Barcelona bat el rècord d’ingressos i confirma el relleu del consell
  • CA

El Consell General de la Fira de Barcelona ha tancat la seva primera reunió dels últims dos anys amb molt bones notícies de la seva activitat i el relleu a la seva cúpula. Pau Relat s’ha confirmat com a nou president de la Fira en substitució de José Luís Bonet, que deixa la institució firal després de 14 anys amb un resultats rècord: la previsió és tancar l’any amb 210 milions d’ingressos, un 13% més que el pressupost inicial i un 12% més respecte l’any passat. En aquesta xifra ha tingut un gran pes el Mobile World Congress (30%) i el Saló Alimentària (10%).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que el consell de la Fira “feia molt temps que estava pendent de reunir-se” perquè ha estat un any “excepcional”, en relació a l’aplicació del 155 i el retard en la formació del Govern de la Generalitat. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, ha demanat deixar de banda la política quan es parla d’institucions com la Fira i fer un esforç per centrar-se en la promoció econòmica i l’enfortiment del teixit productiu.

Un dels primers encàrrecs que ha rebut Pau Relat ha estat l’elaboració d’un pla per renovar el recinte de la Fira a Montjuïc de cara al 2029 –aquell any es complirà un segle de la seva inauguració– i explorar vies per ampliar l’espai del de Gran Via. “S’ha de pitjar l’accelerador per garantir la competitivitat i el bon posicionament internacional de la Fira”, ha dit Colau. De moment encara no hi ha res més que la intenció de “començar a treballar” i per això no han donat terminis ni xifres d’inversió.

[r:1]

A més del nomenament del Pau Relat com a president, el Consell General de la Fira ha incorporat quatre nous consellers. L’entrada de Mar Alarcon (SocialCar) i Helena Guardans (Sellbytell) ha compensat la sortida de Núria Basi i ara el consell disposa de dues dones, una xifra que per Colau segueix sent insuficient. També s’han incorporat al consell Kim Faura (Telefónica) i Manel Vallet (Catalonia Hotels). Un dels consellers sortint és Enric Crous, que aspira a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona en substitució de Miquel Valls.

El mateix Miquel Valls ha celebrat la renovació del consell i ha destacat que es tracta de “persones de reconegut prestigi” que permeten configurar una “proposta equilibrada i de futur” per continuar amb la professionalització de la Fira. Respecte al nomenament de Relat, l’encara president de la Cambra de Comerç ha explicat que tingut unanimitat i compta amb un “ampli suport entre els empresaris”. El president sortint, Jose Luis Bonet, s’ha mostrat convençut que Relat farà “una gran tasca” al capdavant d’una institució que és “un projecte de país i un motor de l’economia i la societat”.

Balanç extraordinari

El director general de la Fira, Constantí Serrallonga, ha fet balanç d’un exercici “extraordinari” on s’han superat totes les previsions i per segon any consecutiu s’ha batut el rècord històric d’ingressos. Aquest 2018 es tancarà amb 153 salons, congressos i esdeveniments que ha permès celebrar més de 1.000 activitats relacionades com conferències, debats i sessions de networking.

Les previsions pel 2019 també són molt positives i la Fira espera assolir els 190 milions d’euros d’ingressos, una xifra inferior a la d’aquest any per la falta de salons de caràcter trianual. El Mobile World Congress, l’Automobile Barcelona o el Construmat són els principals esdeveniments que acollirà Barcelona el pròxim any. 

Més notícies
Pau Relat, un sobiranista al capdavant de la Fira de Barcelona
Notícia: Pau Relat, un sobiranista al capdavant de la Fira de Barcelona
Comparteix
El president de FemCat i MAT Holding és el candidat de consens que substitueix José Luis Bonet
Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital
Notícia: Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital
Comparteix
La demanda d’enginyers, programadors i matemàtics creix un 40% en l’últim any i la ciutat busca estratègies per atreure professionals
Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Notícia: Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Comparteix
Es reivindiquen com a motor econòmic i font de llocs de treball pels veïns de la Barceloneta
Pere Navarro: “Hem de retenir el talent i evitar que marxi pels preus de l’habitatge”
Notícia: Pere Navarro: “Hem de retenir el talent i evitar que marxi pels preus de l’habitatge”
Comparteix
El delegat especial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona aposta per convertir el polígon en un lloc més humà i líder en innovació i noves tecnologies
Nova polèmica al Poblenou per un hotel juvenil de 450 places
Notícia: Nova polèmica al Poblenou per un hotel juvenil de 450 places
Comparteix
L'Ajuntament aprova un nou projecte al costat de l’antiga fàbrica de Ca l’Alier, seu del futur laboratori de mobilitat de la UE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa