Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els promotors dels ‘pisos rusc’ demanen reprendre les obres per obrir una exposició
  • CA

Haibu 4.0, l’empresa promotora dels controvertits ‘pisos rusc‘ a Barcelona, ha presentat al·legacions per exigir a l’Ajuntament que aixequi les mesures cautelars amb les quals va precintar les obres del seu local, ubicat al carrer Constitució de Sants-Montjuïc. La firma vol que s’arxivi l’expedient municipal i argumenta en les al·legacions que l’Ajuntament les ha precintades indegudament. El motiu del precinte és que el local no compleix els requisits legals per ser habitatge, tot i que l’empresa defensa que només volia habilitar l’espai perquè aculli una exposició sobre aquests pisos rusc i no pas per convertir el local directament en habitatges.

“És irrebatible que les obres descrites en el comunicat no impliquen, de cap manera, una transformació del local en habitatge”, sosté Haibu 4.0. “L’Ajuntament ha assumit una intenció subjectiva que no es desprèn de la realitat objectiva, en sostenir que el local serà habitatge”, afegeix. Assegura a més que totes les obres s’adapten a la llicència i que “sostenir el contrari és introduir judicis de valor subjectius, elements ideològics o perseguir idees i no fets”, per la qual cosa l’Ajuntament sanciona una hipotètica infracció que encara no s’hauria arribat a cometre. “No és admissible aquesta tècnica de dret administratiu preventiu ‘per si de cas'”, adverteix l’empresa, que remarca que no es pot suspendre una llicència sobre la base de conductes que encara no s’han produït. 

“Persecució ideològica”

Així mateix considera que l’Ajuntament ha iniciat “una persecució política i ideològica contra el ciutadà” promotor, que implica incórrer en una desviació de poder i que l’acord d’inici estigui viciat, segons les al·legacions. “El manteniment de la suspensió implica una actuació desproporcionada i il·legal, atès que el seu objectiu real és anticipar, impedir i paralitzar una suposada i imaginària infracció que encara no s’ha comès”, afegeix en les al·legacions.

L’Ajuntament de Barcelona ha estat taxatiu en tot moment sobre el projecte plantejat, que ha aixecat una gran polseguera entre la ciutadania i les entitats que defensen l’accés a habitatges dignes. Sempre ha advertit als promotors que és inviable el model que proposen perquè no compleix amb la Llei de l’Habitatge. Segons les informacions oferides pel promotor, els ‘pisos ruscs’ oferts consistirien un un únic habitacle de tres metres quadrats amb un llit i un bagul com a únic mobiliari, a més de llums i endolls. Costaria uns 200 euros al mes, amb subministraments i wifi inclosos, i donaria dret a usar també espais comuns com cuina i banys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa