Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Negociació entre Economia i Territori per no retallar en habitatge a Barcelona
  • CA

El Departament de Territori i Sostenibilitat, encapçalat per Damià Calvet (Junts per Catalunya) negocia amb el de Vicepresidència i Economia, liderat Pere Aragonès (ERC), evitar la retallada de 2,9 milios d’euros va demanar al Consorci de l’Habitatge de Barcelona prevista per al 2018, un ajustament de pressupost que ha fet que l’alcaldessa, Ada Colau, posés el crit al cel. Colau ha exigit la “rectificació immediata” d’aquesta retallada, que considera “inacceptable”. 

Una instrucció del departament liderat d’Economia va ordenar el tancament de caixa per complir amb l’objectiu de dèficit, però alhora també preveu algunes excepcions, per exemple en l’àmbit de salut, ara Territori intenta que la dotació per a habitatge s’hi puqgui acollir.

El tancament de caixa afecta totes les empreses i organismes que depenen de la Generalitat. Tanmateix, Territori va reclamar que tant el consorci com l’Agència d’Habitatge poguessin acollir-se a aquesta excepcionalitat, i ara ambdós departaments treballen per solucionar aquesta qüestió, segons han explicat a l’ACN fonts de Territori.

Les mateixes fonts afegeixen que, tot i tramitar la petició d’acollir-se a les excepcions, quan van rebre la instrucció d’Economia la van enviar a totes les empreses en què participen, inclòs el Consorci de l’Habitatge de Barcelona. De tota manera, la voluntat, diuen, és complir amb els compromisos econòmics adquirits i els dos departaments hi estan treballnt.

Aquest aclariment arriba hores després que Colau hagi assegurat aquest dimecres al matí que és “inacceptable” que el Govern vulgui retallar la seva aportació al Consorci de l’Habitatge de Barcelona, com publicava ‘El Periódico’. Territori va notificar-los per escrit una reducció del 30%, el que suposaria que la inversió disminueixi en 2,9 milions. Colau ha reclamat una “rectificació immediata”, perquè considera que és una “falta de respecte injustificable” cap als veïns de la ciutat que la Generalitat no assumeixi les seves responsabilitats en matèria d’habitatge. “És una vergonya”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa