Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un operari que treballava per a Solvia va tancar el pis de Ciutat Meridiana amb tres nens a dins
  • CA

Un operari d’una empresa subcontractada per Solvia va tancar el pis de Ciutat Meridana amb tres menors a dins divendres. Fonts de la firma, el servicer – amb funcions similars a un administrador de finques– que gestiona l’habitatge propietat d’un fons inversor, asseguren al TOT Barcelona que no hi havia “cap voluntat” de tancar els nens a dintre el pis i que encara estan investigant exactament què va passar.

[r:1]

El pis tenia una porta antiocupes posada en els últims mesos: el TOT Barcelona ho ha comprovat i confirmat. Divendres, l’operari de l’empresa que revisa periòdicament les instal·lacions per encàrrec de Solvia va descobrir que algú l’havia obert –no se sap quan– i va decidir tornar-la a tancar. El problema és que a dins, darrere de la porta convencional –la que teniu a la imatge de sobre aquestes línies–, hi havia els tres menors.

Segons diverses fonts, l’operari hauria trucat i no li va respondre ningú: els nens estaven sols perquè la mare havia anat a treballar i no van obrir. I, sense obrir la segona porta per comprovar si el pis estava buit o no, l’operari va bloquejar la porta antiocupes –la que teniu sota aquestes línies, guardada al pis un cop arrencada pels bombers– i va deixar els menors tancats a dins.

La porta antiocupes del pis de Ciutat Meridiana que els bombers van desmuntar divendres per deixar sortir els tres menors que s'havien quedat tancats a dins / Adrià Lizanda

La porta antiocupes que els bombers van desmuntar divendres per deixar sortir els tres menors / A. L.

El pis havia sigut del Banc Sabadell però se’l va vendre fa uns mesos a un fons inversor, segons han confirmat al TOT Barcelona fonts de l’entitat, que també remarquen que no hi havia cap ordre de desnonar ningú ni cap intenció de fer-ne marxar la família que hi viu des que el va ocupar. Tot i que ja no els pertany, l’entitat financera ha volgut aclarir la polèmica i ha avançat que probablement “algun veí” va alertar Solvia que “s’estava intentant ocupar el pis”, com ja havia passat altres vegades.  Solvia també havia sigut del Sabadell fins al mes passat, quan es van vendre el 80% de les accions al fons nòrdic Intrum.

En realitat, segons Solvia, no va avisar cap veí, sinó que va ser en la revisió rutinària que es va detectar la porta anti-ocupes oberta. La firma vol investigar ara per què l’operari no va obrir l’altra porta –la convencional, que queda darrere de les portes de seguretat per impedir les ocupacions– per comprovar si hi havia algú: s’ha d’esbrinar si no tenia la clau o si simplement va fer la feina a mitges.

No va ser fins que va tornar la mare dels nens al pis que es va descobrir el que havia passat, i es va alertar els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i els bombers per desmuntar la porta blindada anti-ocupes i rescatar els menors.

Més notícies
Tapiat amb tres menors a dins un pis ocupat a Ciutat Meridiana
Notícia: Tapiat amb tres menors a dins un pis ocupat a Ciutat Meridiana
Comparteix
Noemí, la mare dels nens, explica que van estar 11 hores sols i molt espantats mentre ella, veïns, Bombers i Mossos els intentaven rescatar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa