Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes amenacen amb una altra vaga indefinida
  • CA

Els taxistes tornen a estar en peu de guerra. Élite Taxi ha confirmat que el sector “s’ha cansat d’esperar” a la Generalitat i les autoritats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els taxistes es reuniran avu a les 12 del migdia amb el departament de Territori i Sostenibilitat per fer dues peticions: que la llei catalana inclogui l’obligació per les VTC de tornar a la base entre serveis i que els usuaris hagin de demanar un Uber o un Cabify amb 12 hores d’antelació. Si Territori no accepta les seves exigències, el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, confirma al TOT Barcelona que convocaran una assemblea en què posaran sobre la taula la vaga indefinida. 

El sindicat majoritari del sector, Élite Taxi, ha anunciat que Territori i Sostenibilitat ha convocat els taxistes avui a una reunió “d’urgència”, en què el sector demanarà a la Generalitat que la llei inclogui les dues peticions. Després de la reunió amb el departament el sector del taxi explicarà el seu posicionament i, si la Generalitat no accepta les seves exigències, podrien tornar a fer una vaga indefinida, com la que ja van fer al juliol.

A la trobada entre taxistes i Generalitat assistiran les organitzacions Élite Taxi, Associació Empresarial del Taxi, el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) i l’Agrupació de Taxi Companys (ATC). També estarà present l’advocat del col·lectiu Elpidio José Silva, que prepara una demanda en què exigirà 1.415 milions d’euros a les empreses de Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) per danys i perjudicis i competència deslleial.

A la reunió amb Territori se sumarà una altra amb l’AMB, que se celebrarà dimecres i on els taxistes exposaran les seves peticions als serveis jurídics de l’AMB.

Més notícies
Élite Taxi diu que Mossos reforçarà la vigilància sobre Uber i Cabify a l’aeroport del Prat
Notícia: Élite Taxi diu que Mossos reforçarà la vigilància sobre Uber i Cabify a l’aeroport del Prat
Comparteix
Els cotxes amb llicències VTC no poden captar clients a l'aeroport sinó que els haurien de contractar amb anterioritat
El sector del taxi, dividit pel 21-D
Notícia: El sector del taxi, dividit pel 21-D
Comparteix
Élite Taxi i STAC opinen que les reivindicacions dels taxistes quedarien "en segon pla" per les mobilitzacions dels CDR

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Comuns i ICV de merda a gener 04, 2019 | 23:20
    Comuns i ICV de merda gener 04, 2019 | 23:20
    Doncs jo vull controls d'alcohol i drogues a tots els taxiates diàriament
  2. Icona del comentari de: No patigueu, l’experiencia de pujar a un taxi espanyol pot ser sustituida. a gener 04, 2019 | 23:48
    No patigueu, l’experiencia de pujar a un taxi espanyol pot ser sustituida. gener 04, 2019 | 23:48
    Tracto d’evitals tant com puc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa