Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Asens donen suport a la vaga de fam de Turull i Sànchez
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i el tinent d’alcaldia de Barcelona Jaume Asens han defensat la vaga de fam iniciada per Jordi Turull i Jordi Sànchez. Colau ha donat “tot el suport” a la denúncia dels presos contra el Tribunal Constitucional (TC). “Bloquejar recursos per impedir l’actuació dels tribunals europeus és un abús inadmissible”, ha opinat a través d’una piulada des del seu compte de Twitter, on ha afegit que un TC “que actua d’aquesta manera està posant en perill els drets de tota la ciutadania”. 

Per la seva banda, Asens ha valorat aquest dissabte que hi ha “bones raons polítiques, ètiques i jurídiques” per defensar la legitimitat de l’acció dels dos presos. “Exigim que es respectin els seus drets humans. El Tribunal Constitucional (TC) ha de deixar de bloquejar sistemàticament el seu dret a acudir a la justícia europea”, ha apuntat a través d’una piulada des del seu compte de Twitter. 

També ha constatat que la vaga de fam és una “eina de lluita no violenta, la més exigent de totes per a qui la practica”, per denunciar la “injustícia greu que viuen els presos polítics”. “La nostra solidaritat amb ells i les seves famílies”, ha conclòs. A banda, el president del Col·legi de Metges, Jaume Pedrós, ha alertat del “potencial risc” d’una vaga de fam sobre la salut dels interns, no només quan estigui més avançada sinó “des del seu inici”.

Els dos presos polítics han anunciat avui a través d’un carta difosa pel seu advocat, Jordi Pina, que faran una vaga de fam indefinidaque no va “contra ningú” sinó que busca “remoure consciències”. Demanen que el TC sigui “imparcial i diligent” amb els vuit recursos d’empara pendents de resoldre. La demora en el tràmit es impedeix recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans, on actualment “dipositen la confiança”. El primer dels vuit es va presentar el 22 de novembre del 2017, “fa més d’un any”. Habitualment el tribunal ja no arriba a admetre la majoria de recursos d’empara –superen l’admissió entre l’1 i l’1’5%– mentre que en el seu cas s’han admès tots però sense resoldre’ls. “No demanem al TC cap tracte de favor, però no acceptem una dilació injustificada. No demanem que determinin al nostre favor sinó que es desbloquegi, s’admeti o es desestimi”, han reflexionat en la carta.

Més notícies
Cs salta contra Asens acusant-lo de promoure el “guerracivilisme” per “rematar Barcelona”
Notícia: Cs salta contra Asens acusant-lo de promoure el “guerracivilisme” per “rematar Barcelona”
Comparteix
Jaume Asens: “Tot el que sigui evitar que governi Valls no és descartable”
Notícia: Jaume Asens: “Tot el que sigui evitar que governi Valls no és descartable”
Comparteix
El tercer tinent d'alcaldia de Barcelona proposa "un cordó sanitari" per evitar que "forces reaccionàries com Cs" arribin al poder "perquè quan el toquen fan moltes destrosses"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa