Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni ataca Colau pel “suport a l’independentisme” en el seu primer gran acte de campanya
  • CA

El candidat a l’alcaldia de Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, ha decidit combatre Ada Colau com a rival en les municipals del 26 de maig presentant-la com una alcaldessa ineficaç però, sobretot, pel seu “suport a l’independentisme”. Ho ha deixat ben clar en el seu primer acte de campanya, un míting amb Pedro Sánchez que ha reunit, segons l’organització, unes 2.000 persones.

“Ada Colau és l’alcaldessa de les tres ‘i’: incompliments, incompetència i al servei de l’independentisme, quan ha hagut de triar entre l’interès dels barcelonins i l’independentisme, ha triat l’independentisme”, ha afegit.

Davant d’una primera fila on no hi han faltat l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ni el de Cornellà, Antonio Balmón, ha deixat anar: “Gràcies als alcaldes socialistes hem resistit millor la crisi econòmica. I, en els pitjors moments de la crisi independentista vau ser ferms i valents defensant les institucions de tothom, no com l’alcaldessa Colau que va córrer a fer homenatges a alcaldes independentistes mentre a arreu del país s’assenyalaven alcaldes socialistes“, ha dit. Una expressió, la dels alcaldes socialistes “asenyalats” durant el Procés, que també ha utilitzat Pedro Sánchez només de prendre la paraula.

“En moments complicats, de por, de desesperança, molts els aprofiten per escampar les seves idees d’odi, i també hi ha els que proposen aixecar fronteres, són els estralls que està fent el Procés. Volen aixecar fronteres i no veuen que les únics fronteres que han aixecat han sigut entre els catalans, i tot per tapar les retallades i la corrupció, no hi ha res de progressista en el Procés, i no hi ha res que hagi malbaratat més el patrimoni del catalanisme”, ha assegurat.

El “pacte de la vergonya” o “trifachito” d’Andalusia

Sobre Manuel Valls, l’altre gran rival, Collboni ha advertit: “A Barcelona tenim l’ambaixador del pacte de la vergonya, es diu Manuel Valls. No sé per què es preocupa tant pel pacte de Cs amb Vox, si diu que no té res a veure amb Cs’, i si li fa vergonya per què no trena amb Cs i es presenta de debò com a independent”, l’ha desafiat. I ha utilitzat un terme irònic que Miquel Iceta havia regalat al públic de militats i simpatitzants entregats uns minuts abans: el “trifachito”, el pacte d’Andalusia.

La resposta de Valls ha arribat a través de Twitter. En una piulada, Valls ha dit de les paraules del candidat del PSC sobre ell són una “indecència”. I li ha preguntat: “Jo mai pactaré amb els populistes o els separatistes, vostè, què farà?”.

Sánchez i els seus pressupostos

El president del govern espanyol ha dedicat gairebé tota la seva intervenció a defensar els pressupostos que el seu executiu va aprovar ahir i que ara tenen un camí difícil al Congrés. Ha definit els seus comptes com uns “pressupostos carregats de valors socials i de sentit comú”. “Per això demano a totes les forces parlamentàries que votin els pressupostos que permetran que Catalunya i Espanya avancin”, ha reclamat. Tanmateix, quan encara no sap quins suports trobarà, s’ha mostrat que el PSOE podrà esgotar la legislatura: “Governarem fins al 2020”, ha anunciat Pedro Sánchez, i ha sigut un dels moments en què ha provocat aplaudiments del públic.

“L’independentisme no té la majoria social”

No s’ha deixat el tinter el recordatori al govern de la Generalitat del seu punt de vista sobre l’independentisme: “Quantes vegades heu votat els catalans els darrers anys? No va sent hora que la Generalitat governi per a la gent? A més a més, en cada votació surt el mateix resultat. Ho sento senyors independentistes, no tenen la majoria social”, ha deixat anar. Ha reconegut que “el problema de Catalunya no es resoldrà en uns mesos”, perquè per a això “cal que l’independentisme passi del monòleg al diàleg”.

PSC, “expulsat injustament” del govern de Colau

A Collboni s’hi ha referit breument al final. En una referència al trencament del pacte de govern d’Ada Colau arran del 155 que van votar els socilistes al Senat, Sánchez ha dit: “Vam ser expulsats injustament del govern de Barcelona. I és quan les coses van malament que se sap de quina pasta estan fets els líders. Jaume Collboni va demostrar principis i compromís amb la ciutadania, per aixó serà un gran alcalde”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la ministra de Sánchez Meritxell Batet també hi eren per donar-li suport. I tampoc hi faltava Jordi Hereu, exalcalde del PSC. De fet, Collboni s’ha presentat obertament com a hereu de Pasqual Maragall: “Jo soc hereu de la tradició de Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu, i ho dic perquè em dona la gana, encara que molta gent em digui que la nostàlgia no ven”.

L’alcaldable també ha volgut presumir de transversalitat amb d’una llarga llista de convidats de la societat civil barcelonina que han assistit a l’acte. “Són gent que mai havia estat en un míting socialista. No els enumeraré tots perquè són molts però jo sé qui ha vingut i els dono les gràcies”, ha emfasitzat.

El seu equip de premsa ha facilitat la llista completa d’aquests convidats. Eren:

Miquel Valls (President de la Cambra de Comerç)
Anton Costas (Expresident del Cercle Economia)
Ignasi Guardans (Exeurodiputado de CIU, molt crític amb l’independentisme)
Helena Guardans (Presidenta Sellbytel)
Lluis Bassat (Publicista)
Marian Puig (Empresari)
Gonzalo Rodés (Empresari)
Rosa Cullell (Directiva i ex directora general de la CCMA, entre d’altres càrrecs)
Mario Romeo (Portes Obertes del Catalanisme)
Joan Josep Moreso (Exeector de la UPF)
Laia Bonet (Exdiputada del PSC)
Felix Riera (Director editorial d’EDLibros, exdirector de Catalunya Ràdio i exdirigent d’UDC)
Beto Agustí (Sport Cultura BCN)
Abel Folk (Actor)
Albert Solé (Cineasta, fill de Jordi Solé Tura)
Pepe Ribas (Creador de la revista ‘AjoBlanco’)
Pere Chias (Gremi Restauració BCN)
Valenti Oviedo (Director del Liceu) 

Més notícies
Collboni demana a Valls que renunciï a la candidatura pel pacte entre Cs i Vox a Andalusia
Notícia: Collboni demana a Valls que renunciï a la candidatura pel pacte entre Cs i Vox a Andalusia
Comparteix
El líder del PSC a Barcelona ha demanat a l'alcaldable del partit taronja que sigui coherent, després de les crítiques que va dirigir al partit ultra
Collboni tira endavant la quarta reprovació a Colau en un ple mig buit pel 21-D
Notícia: Collboni tira endavant la quarta reprovació a Colau en un ple mig buit pel 21-D
Comparteix
La mesura, de gran força política tot i que sense conseqüències reals en la governança, s'ha aprovat amb els vots de PSC, PP i Cs
Collboni acusa el PP de blanquejar i defensar idees d’ultradreta amb “el seu candidat a Barcelona”
Notícia: Collboni acusa el PP de blanquejar i defensar idees d’ultradreta amb “el seu candidat a Barcelona”
Comparteix
El president del grup municipal del PSC ha atacat Cs i PP per no combatre l'extrema dreta
Collboni vol convertir els terrats de la ciutat en pisos per a joves
Notícia: Collboni vol convertir els terrats de la ciutat en pisos per a joves
Comparteix
La proposta socialista busca construir habitatges de titularitat pública a la teulada dels edificis a canvi de rehabilitar la finca i posar-hi ascensor
Collboni reclama una “proposta clara en seguretat” per “barrar el pas” a l’extrema dreta
Notícia: Collboni reclama una “proposta clara en seguretat” per “barrar el pas” a l’extrema dreta
Comparteix
El líder del PSC a Barcelona també ha criticat la "manca d'interlocució" de Colau per la falta d'enllumenat a la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa