Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tret de sortida a la primera volta de les primàries independentistes per Barcelona
  • CA

Els inscrits a les primàries sobiranistes de Barcelona ja poden votar. Aquest vespre a les 20h s’ha iniciat la primera volta de les primàries de la candidatura unitària independentista per les eleccions municipals del 26 de maig. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’entitat organitzadora de la proposta, ha activat diferents punts de votació per tota la ciutat, a la vegada que ha activat un mètode digital, perquè es voti des d’avui i fins a les 20h del diumenge.

Poden votar totes aquelles persones inscrites, fins ara 38.994, que estiguin empadronades a la ciutat i hagin omplert el formulari de la plataforma. L’objectiu d’aquesta primera votació és que surtin els dos candidats més votats, excepte si un supera el 50% dels electors, perquè afrontin una segona ronda el següent cap de setmana. Cada votant haurà d’escollir dos candidats.

Entre els 54 possibles, els més ben col·locats són el professor i periodista Jordi Graupera, que va impulsar aquest procés; el regidor independent a l’Ajuntament de Barcelona i membre de Demòcrates Gerard Ardanuy, i l’exdirigent de l’ANC Adrià Alsina. 

El seu objectiu inicial era fer unes primàries que agrupessin tots els partits independentistes argumentant que una candidatura unitària del sobiranisme tenia més opcions de guanyar a l’Ajuntament de Barcelona i la resta de consistoris a Catalunya, però ni el PDeCAT ni ERC ni la CUP s’hi han sumat.

Més notícies
Les primàries sobiranistes de Barcelona encaren la primera volta de votacions
Notícia: Les primàries sobiranistes de Barcelona encaren la primera volta de votacions
Comparteix
La iniciativa de l'ANC tanca el cens d'electors aquest dijous i escull dos alcaldables finalistes aquest cap de setmana
L’infermer que s’havia d’enfrontar a Ada Colau es retira de les primàries de BComú
Notícia: L’infermer que s’havia d’enfrontar a Ada Colau es retira de les primàries de BComú
Comparteix
L'alcaldessa és ara l'única candidata a encapçalar els comuns de Barcelona a les municipals
Graupera aposta pel Besòs i Sant Adrià per fer créixer Barcelona
Notícia: Graupera aposta pel Besòs i Sant Adrià per fer créixer Barcelona
Comparteix
El candidat a les Primàries sobiranistes organitza un recorregut en bus per espais infrautilitzats i reivindica l’ambició metropolitana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa