Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament acusa el Consorci d’ocultar els problemes dels pisos protegits “fins a l’octubre”
  • CA

El retard en l’entrega dels 68 pisos de l’edifici del carrer Cal Cisó 50-58, a la Marina del Prat Vermell, cada cop deixa més evidències de la manca de comunicació entre el promotor dels habitatges, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), i el govern barceloní, que té acordat rebre 32 dels pisos per posar-los en venda o lloguer social tan bon punt estiguin disponibles. Es van acabar de construir el juny de 2017. “Fins a l’octubre d’aquest any el Consorci no ens va explicar quin era el problema exacte que impedia el registre”, ha anunciat avui el regidor d’Habitatge i Rehabilitació, Josep Maria Montaner. 

Montaner ha concretat que els pisos “no han aconseguit encara la cèdula d’habitabilitat i tampoc es van inscriure a la declaració d’obra nova de l’edifici necessària en el seu moment”. Aquestes han estat les justificacions que els va donar el CZFB fa menys de dos mesos, segons la versió del regidor, quan ja feia més d’un any que els pisos estaven acabats. 

Les explicacions les ha donat aquest matí davant la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports com a resposta a un prec municipal del Partit Popular, que, basant-se en les informacions publicades pel TOT Barcelona, demanava al govern municipal que es lliuressin els habitatges als seus compradors. En total, més enllà dels 32 que quedaran en mans municipals, 18 d’aquests habitatges estan previstos per a agents de la Guàrdia Civil i quatre més estan adjudicats com a habitatge de protecció oficial per a famílies que van aportar prop de 30.000 euros abans de la seva construcció. Els 14 restants queda per aclarir què en farà el Consorci. 

Davant la reclamació del representant del PP, Alejandro Vilagrada, que ha insistit en la influència que podria tenir el govern municipal per pressionar l’ens de la Zona Franca –Ada Colau presideix el plenari del CZFB–, Montaner ha simplificat que el govern “no pot lliurar els pisos perquè no són de la seva propietat” i ha assegurat que s’està fent “tot el possible per agilitzar-ho”. Per aquest motiu, tot i catalogar el prec “d’amistós”, el regidor de Barcelona en Comú l’ha acabat rebutjant.

El responsable de l’àrea d’habitatge ha insistit que, tot i els mesos de reunions i trucades entre Consorci i Ajuntament, la resposta efectiva de quin era el problema no va arribar fins a l’octubre, quan els compradors dels pisos de protecció oficial ja havien signat tres pròrrogues d’entrega dels pisos amb el Consorci. Segons Montaner, la preocupació per l’avenç dels tràmits dels habitatges de Cal Cisó era una constant a l’equip de govern.

Més notícies
Viure amb els pares o pagar 1.000€ de lloguer pel retard dels pisos protegits de la Zona Franca
Notícia: Viure amb els pares o pagar 1.000€ de lloguer pel retard dels pisos protegits de la Zona Franca
Comparteix
Avui es debat el cas dels habitatges socials buits a la Marina del Prat Vermell en comissió municipal
L’oposició acusa Colau de “centrifugar responsabilitats” pels pisos buits de la Zona Franca
Notícia: L’oposició acusa Colau de “centrifugar responsabilitats” pels pisos buits de la Zona Franca
Comparteix
Els grups municipals critiquen l’opacitat de les gestions i la poca autocrítica del govern

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa