Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les mobilitzacions del 21-D, minut a minut
per Redacció
21 de desembre 2018

La concentració davant la comissaria de les Corts perd força


Menys d'un centenar de persones continuen concentrades davant de la comissaria de les Corts, passades les deu de la nit, en suport a la desena de detinguts de la jornada. La protesta ha perdut força després d'alguns moments de tensió amb el cordó policial que blinda les instal·lacions de Travessera de les Corts. Alguns assistents han llençat objectes lleugers, com ous i llaunes, i la BRIMO ha reforçat la seguretat durant una estona amb més furgonetes. Tot i que els manifestants mantenen viu l'ànim amb càntics i consignes, poc a poc es disol l'última protesta del 21-D.

Podeu consultar les millors fotografies de les manifestacions del dia en aquesta fotogaleria especial.

Concentració davant de la comissaria de les Corts, passades les 22h / David Cobo

Concentració davant de la comissaria de les Corts, passades les 22h / David Cobo

 

Impacte desigual del 21-D en el comerç, segons RetailCAT


La patronal RetailCat ha fet balanç de l’impacte que han tingut les mobilitzacions sobre el comerç barceloní. Segons l’entitat, a primera hora del matí l’activitat era menor del que és habitual i a mesura que anava passant el dia les xifres de vendes s’anaven acostant a les de l’últim divendres abans de les festes de Nadal. Al centre de Barcelona la situació ha estat diferent i la restricció d’accessos i les protestes han perjudicat els comerços del voltant del perímetre de seguretat. Aquestes botigues han registrat descensos de les vendes de fins al 50%.

Manifestants pujats a una bastida de la Via Laietana / Jordi Borràs

Manifestants pujats a una bastida de la Via Laietana / Jordi Borràs

 

Creix l'afluència a la concentració davant de la comissaria de les Corts


La concentració davant de la comissaria de Mossos d'Esquadra a la Travessera de les Corts va guanyant afluència i ja suma dos centenars de persones. Reclamen la llibertat dels detinguts pels aldarulls d'aquest matí. Canten "Els mossos també són forces d'ocupació" i "Llibertat detingudes".

Els primers concentrats davant de la comissaria de les Corts, a quarts de nou / David Cobo

Els primers concentrats davant de la comissaria de les Corts, a quarts de nou / David Cobo

La Guàrdia Urbana ha tallat la circulació a Travessera de les Corts amb carrere Entença i avisa que hi ha desviaments de trànsit a la zona.

Concentració davant la comissaria de les Corts, promoguda pels CDR / David Cobo

Concentració davant la comissaria de les Corts, promoguda pels CDR / David Cobo

 

Finalitza la manifestació i reobre al trànsit la Diagonal


En paral·lel, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha informat que el trànsit ha quedat normalitzat a l'avinguda Diagonal. De moment es mantenen els talls a passeig de Gràcia entre Aragó i ronda Sant Pere.

La marxa unionista encapçalada per Somatemps ha tallat uns minuts l'avinguda de Sarrià, que també s'ha reobert. Els concentrats, informa David Cobo, han valorat dirigir-se cap a Travessera de les Corts per encarar-se a la concentració dels CDR però finalment ho han descartat.

Ambient durant la manifestació unitària al passeig de Gràcia / Jordi Play

Ambient durant la manifestació unitària al passeig de Gràcia / Jordi Play

 

Els CDR convoquen una concentració davant de la comissaria de les Corts en suport als detinguts


Els CDR convoquen a través de les xarxes socials una concentració improvisada davant de la comissaria de les Corts a dos quarts de nou, en suport a la desena de persones detingudes al llarg del 21-D. La crida la secunden també col·lectius com Alerta Solidària i Decidim Ser i es difón amb l'eslògan "Prou violència de l'Estat! Prou violència del Govern autonomista!". També hi ha concentracions simultànies convocades a Tortosa, Vilafranca o Girona.

40.000 persones a la manifestació unitària, segons la Guàrdia Urbana


La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat l'afluència a la manifestació unitària de la tarda pel passeig de Gràcia en 40.000 persones. Per la seva banda, l'organització ha estimat que hi havia el doble d'assistents, unes 80.000 persones.

Vista de la manifestació unitària a l'alçada de passeig de Gràcia amb Diagonal / Jordi Borràs

Vista de la manifestació unitària a l'alçada de passeig de Gràcia amb Diagonal / Jordi Borràs

 

Sílvia Bel, llegint el manifest: "Farem d'aquest 21-D l'inici d'un cicle de mobilitzacions per recuperar la sobirania que se'ns nega"


El manifest llegit per Sílvia Bel al final de la manifestació unitària del 21-D també adverteix que "no és normal tenir unes institucions buidades de capacitat de govern" i anuncia: "Volem construir un nou país on es veixin reflectides les lluites en múltiples fronts". Per això, segons el text, "hem de plantar cara. Durant els darrers mesos hem vist que no es pot deixar tot en mans dels partits polítics".

El manifest defensa que la gent va ser "el motor de les demandes i el motor de la construcció d'un país més just" i alerta que "les institucions no són només dels representants polítics". "Volem ser part activa i propositiva d'aquest país", avisa el text que ha llegit Bel. I afegeix: "Sobren motius per enderrocar el règim del 78". I la proposta final: "Farem d'aquest 21-D l'inici d'un cicle de mobilitzacions per recuperar la sobirania que se'ns nega i que només assolirem amb la República Catalana".

L'actriu Sílvia Bel, llegint el manifest de la marxa unitària de l'independentisme el 21-D / Jordi Borràs

L'actriu Sílvia Bel, llegint el manifest de la marxa unitària de l'independentisme el 21-D / Jordi Borràs

 

Sílvia Bel, en la manifestació unitària del 21-D: "Les estructures del franquisme continuen intactes"


Al final de la marxa, l'actriu Sílvia Bel ha llegit un manifest: "Avui 21 de desembre, quan fa un any de les eleccions imposades, s'ha celebrat un consell de ministres per justificar un desplegament de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya", ha dit. I ha afegit: "Fa més d'un any que vam exercir el dret a l'autodeterminació i vam manifestar la voluntat d'emprendre un camí cap a la República". Però, "les estructures del franquisme continuen intactes", ha assegurat, i "el govern espanyol no fa altra cosa que imposar la seva llei sota l'amenaça del 155". I ha recriminat a l'Estat que "les condicions de vida, els drets socials, econòmics i culturals es veuen afectats" i que  "s'està atacant el model d'immersió lingüística". "És esfereïdor el retrocès democràtic que s'està produint", ha advertit.

La manifestació unitària de l'independentisme del 21-D, al passeig de Gràcia / Jordi Borràs

La manifestació unitària de l'independentisme del 21-D, al passeig de Gràcia / Jordi Borràs

 

Insults als indedependentistes en la manifestació espanyolista del 21-D


Els participants en la marxa espanyolista que ha sortit de la plaça Artós s'han enfrontat verbalment amb conductors que han trobat en el trajecte. A Via Augusta amb Ganduxer, un dels cotxes aturats al carrer Ganduxer ha tingut "discrepàncies verbals" amb ells, diuen els manifiestants, per les seves consignes unionistes. Això ha provocat que alguns manifestants s'encaressin i cridessin "independentistes, hijos de puta", com es veu en el vídeo de David Cobo.

 

La marxa unitària reclama "tombar el règim"


La capçalera de la manifestació unitària de l'independentisme del 21-D avança lentament passeig de Gràcia avall. Els manifestants es van aturant a cada travessia i la pancarta de la capçalera diu: "Tombem el règim". Els participants canten ‘Independència’ i ‘Presos polítics, llibertat’. També se senten alguns crits de "Torra, dimissió". 

La capçalera de la manifestació unitària de l'independentisme del -21-D / A.D.

 

La manifestació espanyolista aconsegueix arribar al centenar d'assistents


Una hora després de la convocatòria, la marxa espanyolista amb pancarta de Somatemps arrenca i ara ja ha aconseguit molta més massa crítica: ara ja són un centenar, informa David Cobo. Han sortit des de la plaça Artós, a Sarrià i baixen per Via Augusta i el carrer Balmes. Canten "catalanitat és hispanitat", "Barcelona es zona nacional" i criden "Arriba España" i "puta TV3".  

La manifestació espanyolista de Somatemps el 21-D / D.C.

 

La CUP es queixa de les "càrregues desproporcionades" dels Mossos


Les càrregues dels Mossos d'aquest matí han sigut "desproporcionades", van en contra de tots els protocols i constitueixen un intent de "criminalitzar la manifestacio politica", segons la diputada de la CUP Maria Sirvent. Ho ha dit en declaracions a la premsa abans de la manifestació unitària del 21-D per protestar pel consell de ministres. "La gent ha sortit de forma determinada i organitzada al carrer i el Govern de la Gene ha decidit donar l’esquena a aquesta manifestants", ha dit. I ha demanat "responsabilitats al Govern", especialment al departament d'Interior i el seu conseller, Miquel Buch.
 

La diputada Maria Sirvent, de la CUP, abans de la manifestació unitària del 21-D / A.D.

 

Arrenca la manifestació unitària del 21-D


Els manifestants de la marxa unitària convocada per aquest divendres com a resposta al consell de ministres que s'ha fet a Barcelona ja van omplint el passeig de Gràcia.

Els manifestants de la marxa unitària del 21-D, mitja hora abans de començar-la a la cruïlla de Diagonal amb passeig de Gràcia / Jordi Borràs

photo5829922057528389286

 

40 manifestants espanyolistes i entrepans "patriòtics" de xorisso Pig de Montes


“Berenar patriota. Entrepans de xoriço Puigdemont”. Són els crits que se senten des de la plaça Arbós, a Sarrià, on l'entitat ultra Somatemps apadrina una trobada per contrarrestar les mobilitzacions independentistes d'aquest matí. A la trobada espanyolista han assistit una quarantena de persones i han repartit entrepans de xoriço d'una marca paròdica del president Carles Puigdemont: ‘Pig de montes’. Originàriament, es deia Pigdemont, però Puigdemont els va denunciar i van retocar-la.

Els entrepans 'patriòtics' amb xorisso Pig de Montes, la marca denunciada per Puigdemont per fer-ne befa, que es reparteix el 21-D a la concentració de Somatemps / D.C.

Els entrepans 'patriòtics' amb xorisso Pig de Montes, la marca denunciada per Puigdemont per fer-ne befa, que es reparteix el 21-D a la concentració de Somatemps  / D.C.

 

10 detinguts a Barcelona durant les protestes del 21-D


Els Mossos d'Esquadra informen que han fet deu detencions a Barcelona durant les mobilitzacions del matí pel 21-D. A l'Ampolla s'han detingut dues persones més.

Els Mossos detenen una persona a Drassanes / David Cobo

Els Mossos detenen una persona a Drassanes / David Cobo

 

S'eleva a 51 el nombre de ferits a les protestes del 21-D


El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que després de les càrregues ha atès 51 persones en el marc del dispositiu del 21-D a Barcelona, de les quals 46 tenien contusions. S’han realitzat 15 trasllats a centres sanitaris, però cap d’ells “revesteix gravetat”. El SEM també ha explicat que 30 dels atesos que han estat donats d’alta allà mateix eren Mossos d’Esquadra.

Un jove ferit durant l'última càrrega dels Mossos amb els manifestants del 21-D / Jordi Borràs

Un jove ferit durant l'última càrrega dels Mossos amb els manifestants del 21-D / Jordi Borràs

 

Vox exigeix que es valori decretar l'estat d'alarma, excepció o setge a Barcelona


El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha exigit aquest divendres que amb caràcter de “màxima urgència” el govern espanyol inici els tràmits de la “intervenció completa de la Generalitat de Catalunya” a través de l’article 155 i “si arriba el cas, aprovi l’article 116 de la mateixa Constitució per estats d’alarma, d’excepció i setge”, informa Joan Antoni Guerrero.

L'advocat Javier Ortega Smith-Molina. | ACN

L'advocat Javier Ortega Smith-Molina. | ACN

 

Els Mossos es retiren de la Via Laietana després de l'última càrrega


Pocs minuts després de l'última càrrega a la zona de Correus, els antiavalots dels Mossos han abandonat la zona amb els furgons. Els manifestants xiulen i altres aplaudeixen... per celebrar que marxen.

 

Noves càrregues a la part baixa de la Via Laietana


Més càrregues a la Via Laietana. Els Mossos han detingut un home i, quan l'han ficat a la furgoneta al passeig Colom, els manifestants del carrer Fusteria han avançat cap a ells. Els concentrats han començat a llançar pedres a als furgons i els agents han baixat a carregar. Les furgonetes han entrat a la Via Laietana a tota velocitat i han estat a prop d'atropellar manifestants. Alguns agents n'han baixat i han carregat a la zona de Correus.

 

Alguns manifestats denuncien que han rebut cops de porra al cap i impactes de projectils de foam dels Mossos


El Jofre és un dels manifestants que ha resultat ferit en una de les càrregues que hi ha hagut als carrers de voltant de la Via Laietana durant les protestes del 21-D. Aquest jove assegura que ha caigut a terra durant una càrrega i que ha rebut quatre cops de porra al cap. En la imatge es veu entre els cabells la sang que li ha sortit del trau. Altres persones s'han queixat que han rebut impactes dels projectils de foam que utilitzen els Mossos des que el Parlament va prohibir les pilotes de goma.

Un jove que participava en les protestes del 21-D mostra una ferida al cap per uns cops de porra, segon explica / A.L.

Un jove que participava en les protestes del 21-D mostra una ferida al cap per uns cops de porra, segon explica / A.L.

Tanmateix, també hi ha mossos ferits, 20 segons el SEM. En total, el SEM informa que ha atès a 32 persones, 27 de les quals per contusions. Quatre dels atesos han sigut traslladats a un centre sanitari però cap d'ells amb cap ferida greu, segons les mateixes fonts. Un total de 20 dels atesos donats d'alta al mateix lloc dels fets són agents dels Mossos.

 

Colau no sabia res del canvi de nom de l’aeroport, diuen fonts municipals


El govern d’Ada Colau ha dit que no farà declaracions oficials sobre el canvi de nom, però fonts municipals han explicat al Tot Barcelona que el govern municipal no “tenia coneixement” de la proposta de canviar el nom i han assegurat que els sembla “bé afegir el nom de Josep Tarradellas” sempre que es “mantingui el nom de Barcelona-El Prat”.

Els CDR desconvoquen les protestes fins a la tarda


Un cop acabat el consell de ministres, els CDR han desconvocat les protestes i han animat els manifestants ha anar a la concentració que hi ha prevista aquesta tarda als Jardinets de Gràcia. “No hem arribat fins aquí per fer polítiques colonitzadores”, han dit en una piulada.

Nou detinguts a Barcelona durant les mobilitzacions del 21-D


Els Mossos informen contínuament de noves detencions. Acaben d'anunciar la 9a detenció a la ciutat de Barcelona. N'hi ha dues més a l'Ampolla.

El SEM atén per gastroenteritis 4 agents de la Policia Nacional desplaçats a Barcelona pel 21-D


Aquest matí el SEM ha hagut d'atendre quatre policies nacionals que estaven situats a la zona de Capitania del dispositiu per un quadre de gastroenteritis. Han hagut de deixar el dispositu i anar-se'n a l'hotel, que era a Barcelona mateix, segons indiquen fonts sanitàries.

Vídeo d'una de les càrregues dels Mossos a la Via Laietana


Les càrregues de la Via Laietana, un dels llocs on n'hi ha hagut més, juntament amb l'àrea de Drassanes, han quedat enregistrades en molts vídeos. Aquest és un dels que amb més claredat mostren el que ha passat.

 

Almenys cinc ferits atesos pels sanitaris voluntaris a la Via Laietana


Sanitaris voluntaris confirmen que han atès cinc ferits a la zona de la part baixa de la Via Laietana. Un d'ells ha hagut de ser traslladat a l'hospital perquè havia rebut un fort cop al nas. Un altre tenia un cop de porra en un peu i una noia ha rebut assistència per un atac d'ansietat.

Sanitaris atenent un ferit en les càrregues del 21-D a la Via Laietana / A.L.

Sanitaris atenent un ferit en les càrregues del 21-D a la Via Laietana / A.L.

 

Ja són 8 els detinguts a Barcelona durant les protestes pel 21-D


Els Mossos informen que el total de detinguts confirmats en les protestes del 21-D fins ara són 8 a Barcelona i dos a l'Ampolla.

Pots de fum contra els Mossos d'Esquadra llançat per alguns manifestants


El llançament de pots de fum contra els antiavalots dels Mossos s'ha anat reproduint en diversos escenaris durant les protestes del 21-D.

Fumera provocada per pots de fum llançats pels manifestants durant les protestes del 21-D / Quico Sallés

Foto: Quico Sallés.

 

L'absència dels regidors independentistes del ple de Barcelona pel 21-D permet aprovar una proposta del PP contra Torra


L'absència dels regidors independentistes del ple municipal de Barcelna –han marxat a seguir les mobilitzacions del 21-D– ha fet que s'aprovi la proposta del PP per demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que descarti la via eslovena per a Catalunya i rectifiqui les seves manifestacions, informa Meritxell M. Pauné.

El ple de Barcelona, durant el 21-D, amb moltes cadires buides que han deixat els regidors independentistes / M.M.P.

WhatsApp Image 2018 12 21 at 10.54.30

 

Un 16% menys de desplaçaments amb metro el matí del 21-D


TMB ha confirmat que les diverses protestes que hi ha a Barcelona ha tingut una afectació considerable al servei d’autobús, mentre que la xarxa de metro ha funcionat amb normalitat encara que hi ha hagut un 16% menys de desplaçaments. La manifestació de la tarda, que tindrà lloc als Jardinets de Gràcia i baixarà per passeig de Gràcia fins a Gran Via, també provocarà canvis en almenys un vintena de línies de bus.

3.000 persones a l’acte d’Òmnium, segons la Guàrdia Urbana


Unes 3.000 persones s’han concentrat a l’estació de França per celebrar el consell popular de ministres organitzat per Òmnium. L’acte ha servit per plantejar les principals demandes polítiques, econòmiques i socials que reclamen els catalans. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha recordat que el 80% de la població està a favor d’un referèndum d’autodeterminació.

"Els Mossos tenen moltes ganes d'atonyinar": parla el ferit a la Via Laietana


Carles Canet ha estat el ferit de Via Laietana. L'home ha tractat de mediar entre agents i concentrats en els moments més tensos. Detalla que quan els manifestants han retirat una tanca ha intentat parlar amb els Mossos per tornar a posar-la. La resposta de l'agent ha estat un cop de porra al cap, segons el seu testimoni. "Tenen moltes ganes d'atonyinar", lamenta. Ara només demana que "tothom marxi a casa". Afegeix que els sanitaris li han recomanat cosir la ferida, però ha respost que "ara no hi ha temps", informa Adrià Lizanda des del lloc dels fets.

Carles Canet, ferit en les càrregues dels Mossos a la Via Laietana / Adrià Lizanda

Carles Canet, amb la ferida embenada / Adrià Lizanda

 

Vídeo de la càrrega dels Mossos amb els manifestants del 21-D a la Via Laietana


La tensió ha anat en augment durant tot el matí a la Via Laietana, on ha quedat aturat un grup nombrós de manifestants, i finalment hi ha hagut una càrrega, durant la qual s'ha produït almenys un ferit, informa Adrià Lizanda, que n'ha sigut testimoni.

  

Ja són 7 els detinguts durant les protestes pel 21-D


Els Mossos d'Esquadra han anat fent detencions i infomen que ja hi ha set persones arrestades en les protestes que s'estan produint a Barcelona contra el consell de ministres espanyol que s'està celebrant a la Llotja de Mar. 

Els Mossos detenen una persona a Drassanes / David Cobo

Els Mossos detenen una persona a Drassanes / David Cobo

 

Tensió entre independentistes per la intenció de bloquejar amb contenidors la sortida dels ministres espanyols de la Llotja de Mar


Un grup de manifestants ha començat a desplaçar contenidors amb la idea de bloquejar o dificultar la sortida dels ministres espanyols de la Llotja de Mar i un altre sector ha volgut impedir-ho, cosa que els ha costat que els altres els escridassessin dient-los "botiflers", com se sent en el vídeo.

 

La germana de Carles Puigdemont envia un missatge al govern espanyol


"A qui actua amb els drets humans i civils de la seva banda, no li fa falta la violència per fer valdre la seva opció", assegura Montse Puigdemont. Ha estat una de les participants en el ‘consell de ministres popular’ d’Òmnium Cultural. Ha pujat a l’escenari per donar les gràcies a la solidaritat rebuda perquè, segons ha dit, “travessa els murs espessos de les presons i les fronteres llunyanes de l’exili per arribar a tots aquells que avui no poden ser aquí amb nosaltres”.

Montse Puigdemont, germana de Carles Puigdemont, en el 'consell de ministres popular' d'Òmnium Cultural / J.A.G.

 

Diversos ferits en l'última càrrega dels Mossos a la zona de Drassanes


Jordi Borràs ha fotografiat algunes dels ferits arran de l'última càrrega dels Mossos contra els manifestants del 21-D a la zona de Drassanes. En aquesta imatge, es veu un jove que es tapa una ferida sagnant al cap.

Un jove ferit durant l'última càrrega dels Mossos amb els manifestants del 21-D / Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs

 

Ja són 3 els detinguts arran de l'última càrrega dels Mossos a Drassanes


Els Mossos han informat de dues detencions més a la zona de Drassanes, arran de l'última càrrega, a més de la que ha recollit el vídeo del Tot Barcelona

La tercera càrrega dels Mossos a la zona de Drassanes amb els manifestants del 21-D / Jordi Borràs

Foto: David Cobo

 

Vídeo de les càrregues i una detenció dels Mossos a Drassanes


Per tercera vegada, els antiavalots han carregat contra els manifestants del 21-D concentrats a la part baixa del Paral·lel, a la zona de Drassanes. A més a més hi ha una persona detinguda, com es veu en aquest vídeo, en el moment d'arrestar la persona, que ha estat posada bocaterrosa per la policia. 

 

Mauri: "El problema de Sánchez és el 80% a favor del dret a l’autodeterminació"


El ‘consell de ministres popular’ d’Òmnium reuneix diputats de JxCAT, ERC i la CUP en un acte contra el govern de Pedro Sánchez. El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha destacat abans de començar el ‘consell de ministres popular’, ha afirmat que avui s’ha aconseguit demostrar que “la ciutadania, quan es vulneren els drets fonamentals, surt al carrer perquè en situacions excepcionals calen respostes excepcionals”. Mauri també ha assenyalat que “alguns avui volien imatges de violència i s’ha tornat a demostrar que el sobiranisme mai és violent” perquè, ha afegit, “la violència a Catalunya l’ha portat l’Estat i l’extrema dreta”. Durant la seva intervenció sobre l'escenari ha carregat contra el govern de Sánchez hi ha dit que "el seu problema és el 80% de catalans a favor del dret a l'autodeterminació", informa Joan Antoni Guerrero.

Assistents al 'consell de ministres popular' d'Òmnium Cultural / J.A.G.

Assistents al 'consell de ministres popular' d'Òmnium Cultural / J.A.G.

 

Arrenca el 'consell de ministres popular' organitzat per Òmnium


Comença al Pla de Palau el consell de ministres popular d’Òmnium Cultural, mentre a pocs metres, a la Llotja de Mar se celebra la reunió del gabinet de Pedro Sánchez envoltada d'un macrodispositiu policial per protegir-lo.

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, en el consell de ministres popular organitzat per l'entitat el 21-D / Joan Antoni Guerrero

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, en el consell de ministres popular organitzat per l'entitat el 21-D / Joan Antoni Guerrero

 

Vídeo de les discrepàncies entre manifestants pel llançament d'objectes als antiavalots dels Mossos


El grup, nombrós, de manifestants que han quedat aturats a la part baixa de la Via Laietana perquè la policia no els ha deixat acostar-se més a la Llotja de Mar, s'ha trobat cara a cara amb els antiavalots dels Mossos. Alguns dels manifestants han llançat objectes als policies mentre altres dels participants en la concentració els demanaven que deixessin de fer-ho, com se sent en aquest vídeo que ha enregistrat Adrià Lizanda.

 

L’ANC espera que el canvi de nom del Prat pel de Josep Tarradellas “sigui una broma”


La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, espera que el canvi de nom de l’aeroport del Prat per Josep Tarradellas sigui “una broma”. El consell de ministres anunciarà l’acord aquest divendres. La líder de l’entitat ha manifestat que "davant la repressió això només pot significar una broma", informa Abel Degà.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie / Abel Degà

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie / Abel Degà

 

Els regidors independentistes abandonen el ple municipal de Barcelona amb motiu de les mobilitzacions del 21-D


Els regidors dels grups municipals del PDeCAT, ERC i la CUP han abandonat el ple de l’Ajuntament. Els dos regidors no adscrits, Juanjo Puigcorbé i Gerard Ardanuy també han marxat, informa Meritxell M. Pauné. ERC i el PDECat havien demanat avançar el ple perquè no coincidís amb el 21-D, però l'equip de govern de Colau s'hi va negar.

Regidors del PDeCAT marxen del ple de l'Ajuntament / Meritxell M. Pauné

Regidors del PDeCAT marxen del ple de l'Ajuntament / Meritxell M. Pauné

 

Manifestants encaputxats a la part baixa del Paral·lel: retrat de Jordi Borràs


Un grup nombrós de manifestants, la majoria dels quals encaputxats –reivindiquen el dret a protegir la seva identitat davant l'amenaça latent que els puguin imputar per un delicte que pot comportar fins a 5 anys de presó si la fiscalia considera que intentaven impedir el consell de ministres– s'ha afegit a mig matí als concentrats a la part baixa del Paral·lel des de primera hora. Jordi Borràs, expert en captar mobilitzacions de carrer, els ha retratat així. 

Manifestants encaputxats adreçant-se a la part baixa del Paral·lel / Jordi Borràs

Manifestants encaputxats adreçant-se a la part baixa del Paral·lel / Jordi Borràs

 

Colau anuncia que Barcelona podrà regular la pujada abusiva de lloguers després de reunir-se amb Pedro Sànchez


La reunió entre Ada Colau i Pedro Sánchez ha acabat amb un compromís del govern espanyol per facilitar que Barcelona pugui regular la pujada abusiva dels lloguers. Es farà a través d’un decret, informa Meritxell M. Pauné. També s’ha compromès a celebrar una comissió bilateral Estat-Barcelona com preveu la Carta Municipal, tot i que no s’ha fet mai fins ara.

Ada Colau valora la reunió amb Pedro Sánchez aquest 21-D / Meritxell M. Pauné

Ada Colau valora la reunió amb Pedro Sánchez aquest 21-D / Meritxell M. Pauné

 

Polèmica pel canvi de nom de l’aeroport del Prat, anunciada el 21-D aprofitant el consell de ministres que es fa a Barcelona


El consell de ministres que s'està fent aquest divendres a Barcelona anunciarà el canvi de nom de l’aeroport de Barcelona-El Prat pel de Josep Tarradellas. La Generalitat ha anunciat que no ha estat consultada i que la decisió s’ha pres sense consens, informa Gemma Aguilera.

Vídeo: més moments de tensió i càrregues dels Mossos a la part baixa del Paral·lel


Els Mossos han activat els missatges per megafonia per avisar que no s'apropi ningú al cordó policial a la part baixa del Paral·lel. La policia empeny amb càrregues breus els manifestants perquè reculin. Membrestant, els grups de CDR i MACA llancen pintura als agents.

 

Vídeo dels crits dels manifestants contra el consell de ministres a la Llotja de Mar


Els concentrats que han pogut arribar més a prop de la Llotja de Mar, on hi ha el consell de ministres de Pedro Sánchez reunit després que hagi arribat la càpsula que els traslladava, estan esdridassant-los: a ells, que són a dins, i a la policia que hi ha al voltant.

 

Els manifestants formen una barricada de tanques i contenidors després de la primera càrrega del 21-D al Paral·lel


Després de la tempesta ve la calma momentània. Els manifestants aprofiten les mateixes tanques de seguretat que havia posat la policia i contenidors per muntar una espècie de barricada per separar-se de cordó dels Mossos.

Barricada dels manifestants del 21-D al Paral·lel, feta amb tanques i contenidors, després de la primera càrrega dels Mossos / David Cobo

Barricada dels manifestants del 21-D al Paral·lel, feta amb tanques i contenidors, després de la primera càrrega dels Mossos / David Cobo

 

Comparteix

Icona de pantalla completa