Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos investiguen una alerta de risc d’atemptats a Barcelona per Nadal
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen una alerta de risc d’atemptats a Barcelona, probablement per al dia de Nadal. Ho han confirmat al Tot Barcelona fonts policials, tot i que els portaveus oficials de la policia catalana no donen cap dada perquè es tracta de material altament sensible.

Segons les dades amb què treballa la policia, es busca un home marroquí amb carnet per conduir autobusos i considerat “inestable” per fonts policials. Aquest home, del qual tenen el nom i el cognom, tindria la intenció de repetir el 17-A: és a dir, cometre un atemptat utilitzant un autobús i algun altre vehicle de grans dimensions per fer un atropellament massiu. El cas és que actualment la Rambla està blindada amb pilones que impedeixen l’accés de vehicles sobre la vorera. De tota manera, hi ha altres zones turístiques vulnerables –els experts sempre han alertat que és impossible blindar-ho tot– i per això la policia està reforçant la vigilància en àrees turístiques i ha alertat tots els agents del perill: perquè busquin el sospitós i qualsevol indici de perill.

No s’augmenta el nivell d’alerta a 5

Tot i el desplegament de mitjans de vigilància, els Mossos no consideren que calgui elevar el nivell d’alerta de 4 a 5, que és el nivell màxim i que només s’activa quan hi ha la certesa, amb dades concretes i proves, que l’atac es produirà i que és imminent. En aquest cas, les informacions amb què treballa la policia indiquen que l’atemptat no es pot descartar, però no que sigui segur, i tampoc hi ha dades més concretes. Per tant, la policia catalana no proposarà l’augment del nivell d’alerta al Citco, el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat de l’estat espanyol, del qual ja formen part els Mossos i organisme amb competències per fer-ho.

La inquietud va començar ahir al migdia quan el consolat de Barcelona de l’ambaixada nord-americana a l’estat espanyol va publicar un avís dels que solen fer els seus ciutadans quan consideren que el risc d’atemptats és especialment alt.

El text no desaconsellava viatjar a la capital catalana però sí que demanava als ciutadans dels Estats Units que estiguin atents a possibles indicis d’atemptats amb vehicles –inclosos autobusos– en àrees de vianants i els aconsellava que tinguin una especial cura a la zona de la Rambla i el Portal de la Pau. També recorden que els terroristes solen atacar mitjans de transport i “altres àrees” públiques, sense concretar més.

Més notícies
Alguns terroristes del 17-A es van radicalitzar abans de conèixer l’imam de Ripoll
Notícia: Alguns terroristes del 17-A es van radicalitzar abans de conèixer l’imam de Ripoll
Comparteix
Informes dels Mossos d'Esquadra indiquen que des del gener del 2015 consultaven i compartien opinions jihadistes per internet
“Que la pau et cobreixi, oh, ciutat de pau” s’inscriurà a la Rambla en record del 17-A
Notícia: “Que la pau et cobreixi, oh, ciutat de pau” s’inscriurà a la Rambla en record del 17-A
Comparteix
En el procés de selecció de la frase hi han participat víctimes i famílies
La família d’un dels terroristes del 17-A el veu com un “màrtir”
Notícia: La família d’un dels terroristes del 17-A el veu com un “màrtir”
Comparteix
Unes gravacions dels Mossos desvetllen que l’entorn de la cèl·lula de Ripoll justifica els atacs a Barcelona i Cambrils
La imatge exterior de Barcelona es recupera i deixa enrere el 17-A i l’1-O
Notícia: La imatge exterior de Barcelona es recupera i deixa enrere el 17-A i l’1-O
Comparteix
La ciutat se situa com la cinquena millor del món per la seva qualitat de vida i la seva reputació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antoni Ferret a desembre 23, 2018 | 22:14
    Antoni Ferret desembre 23, 2018 | 22:14
    Esperem que no passi res... Això no vindria pas de la part nacionalista... sinó...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa