Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nadó ingressat a la UCI pel maltractament del pare ja havia sigut atès altres vegades
  • CA

La direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha obert un expedient de desemparament i ha assumit la tutela del nadó de dos mesos agredit pel seu pare ahir al Maresme i ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

En paral·lel, el departament de Salut, a través de la direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. De fet, el pare de la criatura, de nacionalitat uruguaiana, està detingut pels Mossos d’Esquadra per un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions.

A més, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. D’altra banda, la conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.

Des de la Generalitat també s’ha explicat que en l’ingrés del nadó a Vall d’Hebron es va activar “immediatament” el protocol marc d’actuacions contra el maltractament a infants i adolescents de Catalunya, i es va alertar la DGAIA i el jutjat de guàrdia.

Més notícies
Ingressat a la Vall d’Hebron un nadó de dos mesos apallissat pel pare
Notícia: Ingressat a la Vall d’Hebron un nadó de dos mesos apallissat pel pare
Comparteix
Els fets es van produir al Maresme i l'autor està detingut pels Mossos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa