Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició reclama a Colau més seguretat al Metro
  • CA

L’oposició barcelonina ha exigit aquest dimecres a l’alcaldessa, Ada Colau, que augmenti les mesures de seguretat al Metro de Barcelona per lliutar contra el vandalisme i les agressions. La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, celebrada aquest matí, ha aprovat dues proposicions –de PDeCAT i ERC– en aquesta línia, que a més demanen l’elaboració d’un protocol específic.

La proposició del PDeCAT, centrada en ampliar la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, ha estat aprovada per tots els grups excepte BComú –que s’ha abstingut– i la CUP. Encara que la formació anticapitalista ha mostrat el seu suport a les víctimes dels actes vandàlics comesos fa uns quants dies per grafiters, ha subratllat que no està bé alimentar l’alarma social. Per la seva banda, ERC ha demanat l’elaboració d’un pla de seguretat específic per evitar els atacs al Metro –proposició aprovada per tots els grups, excepte l’abstenció de la CUP i el vot en contra de Bcomú–. Davant del vot en contra dels comuns, el regidor dels republicans Jordi Coronas ha criticat que el govern municipal voti en contra de més seguretat al suburbà: “Han votat contra els usuaris i treballadors que se senten insegurs”.

Retrets a la presència de manters a plaça Catalunya

La mateixa comissió ha aprovat una proposició del PSC que reclama impedir activament el ‘top manta’ als intercanviadors de l’estació de plaça de Catalunya, on conflueixen el Metro, les Rodalies i els FGC. Els socialistes han demanat “posar fi” a l’ocupació d’aquests espais, perquè pot suposar un risc greu en cas d’una hipotètica evacuació d’emergència.

El comissionat municipal de seguretat, Amadeu Recasens, ha assegurat que ja s’han activat dispositius per impedir la venda il·legal en aquestes zones, pel perill potencial que implica per als usuaris: “L’espai ha de quedar lliure i estem treballant amb tots els actors implicats”. A més ha indicat que el temps de permanencia dels venedors del ‘top manta’ als intercanviadors és cada vegada menors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa