Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una protesta de mossos torna a tallar la Gran Via durant hores
  • CA

Els agents dels Mossos d’Esquadra que participen en la protesta laboral iniciada ahir han tornat a tallar la Gran Via, cap a les 17.20 hores i s’hi han estat, fent talls intermitents, fins passades les nou del vespre. Aquesta vegada, el tall a la Gran Via ha sigut a l’altura de la plaça Tetuan, a prop de la conselleria d’Interior. En d’altres moments, han tallat el carrer Diputació, just davant de la seu del departament.

Al matí, havien tallat el carrer Diputació i ahir ja havien tallat la Gran Via, però en aquest cas a l’altura de la rambla Catalunya, ja que ahir les negociacions eren a la seu del departament d’Ecomia. El punt clau de la protesta és la reclamació de l’equiparació amb el sou dels Bombers de la Generalitat.

Després de tres hores de reunió entre el departament d’Economia i els sindicats de Mossos i el col·lectiu MosS.O.S., els representants del Govern s’han aixecat de la taula de negociació aquest matí. Una decisió que ha esverat els ànims, ja prou escalfats, del col·lectiu de policia. Els delegats sindicals han continuat al seu lloc i desenes d’efectius del cos s’han acostat a la seu i han decidit tancar-s’hi sine die. Una hora més tard ja han tallat el carrer Diputació, i el trànsit no s’ha restablert fins passat 45 minuts. Aquesta alteració del trànsit era la segona que provocaven en dos dies després que ahir els sindicalistes tallessin durant cinc hores la Gran Via

Ahir la reunió entre els delegats sindicals i membres del departament d’Economia i Interior es va tancar en fals i sense cap més acord que reprendre-la a les 9 d’aquest matí amb càrrecs amb poder de decisió. Però aquest migdia ha acabat com el rosari de l’Aurora. 

Interior, però, nega que s’hagi aixecat per trencar la negociació sinó per tenir 24 hores a fi de consultar amb Funció Pública la millora en l’equiparació amb els Bombers que actualment s’està negociant. A poc de les dues del migdia, han arribat unitats de mediació a la seu per intentar interlocutar amb els concentrats que pensen romandre a la seu fins que els representants d’Interior i Economia tornin a la taula de negociació.   

Tots els sindicats que fan costat a la plataforma MosS.O.S. han signat un comunicat amb que retreuen l’abandonament “unilateral” del Govern de la reunió. Així mateix, denuncien que el Govern només els emplaça  a “una reunió en la major brevetat possible per a tractar l’equiparació amb bombers”.

Més notícies
Una protesta de mossos talla la Gran Via: “No som polítics, som policies”
Notícia: Una protesta de mossos talla la Gran Via: “No som polítics, som policies”
Comparteix
Cinc-cents efectius dels cos col·lapsen el centre de Barcelona per pressionar la reunió dels sindicats amb Economia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa