Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre detinguts en l’operació per tancar dos narcopisos al Poble-sec
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han fet avui amb la Guàrdia Urbana una operació antidroga al Poble-sec amb l’objectiu de contrarrestar el deplaçament de narcopisos del Raval cap a l’altra banda del Paral·lel a causa de la pressió policial que s’està fent a Ciutat Vella. En l’operatiu s’han tancat dos narcopisos i s’han detingut quatre persones, dues de nacionalitat espanyola i dues de dominicanes.

Els punts de venda de drogues tancats estaven situats en un magatzem en desús del carrer Fontrodona número 28 i en un pis del carrer Radas. Quan han els agents han entrat al local de Fontrodona, s’hi han trobat a 24 addictes drogant-se allà mateix. El magatzem, ocupat il·legalment, ha sigut precintat per ordre del jutge, de manera que si ara algú el desprecinta estarà trencant una mesura judicial i se’l podrà detenir automàticament.

Al carrer Radas, el punt de venda s’havia obert després que la propietària cedís el pis a uns coneguts per evitar que li ocupessin i aquests coneguts el deixessin als traficants. Segons fonts policials, la propietària no tenia ni idea que l’habitatge s’havia convertit  en un narcopís. En total durant l’operació s’han trobat heroïna i cocaïna en petites quantitats i entre 500 i 700 € en metàl·lic. 

Punt de venda al carrer Fontrodona. | Sílvia Barroso

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha referit a l’operació aquest matí durant la roda de premsa posterior a la reunió amb la consellera de Justícia, Ester Capella. “Vull felicitar a la Guàrdia Urbana i Mossos per la batuda d’aquest matí, seguim fent entrades a narcopisos després del gran macrooperatiu al Raval i segueixen les investigacions en marxa”, ha declarat. Colau ha afegit que el consistori està fent un “gran esforç” pagant hores extra als agents de Guàrdia Urbana i ha assegurat que “no hi haurà impunitat en narcotràfic”.

Els Mossos detallen que, des de l’operació Bacar a finals d’octubre, “han notat un petit desplaçament dels narcopisos per la pressió policial al Raval”. Els traficants tenen una clientela habitual que es mou pel Raval i que es desplacen als punts de venda de zones properes si els cals, com ja s’ha pogut comprovar amb les operacions a l’Eixample i amb aquesta al Poble-sec, afegeixen fonts de la policia. 

“A vegades s’equivoquen de porta i se’m fiquen a la botiga”

L’operació al carrer Fontrodona ha sigut seguida atentament pel responsable de la botiga de llits i matalassos que hi ha just a dues portes de distància. Assegurava que “des de fa dos mesos les entrades i sortides de gent que se li veu que va a consumir s’ha fet constant“. La impressió d’aquest veí encaixa amb el desplaçament de l’activitat dels narcopisos del Raval al Poble-sec que ha detectat la policia arran de la macrobatuda del 29 d’octubre. Segons aquest botiguer –que demana mantenir l’anonimat–el local funcionava amb el senzill mecanisme pel qual els consumidors picaven al vidre de la porta perquè els l’obrissin. “El problema és que a vegades van tan desorientats que se’m fiquen a la botiga, fins que els demano on van i aleshores reaccionen i marxen”, explica. 

Tot i així, el mateix comerciant puntualitza que els consumidors que acudien al narcopís del costat de la seva botiga “no es fiquen amb ningú” al barri. “A vegades es barallen entre ells, però poca cosa més. De fet, tenen feina a aguantar-se drets”, concreta. 

Més notícies
El pla de xoc a Ciutat Vella ha permès tancar 101 narcopisos
Notícia: El pla de xoc a Ciutat Vella ha permès tancar 101 narcopisos
Comparteix
La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han detingut o investigat més de 400 persones aquest 2018, la majoria per furts i apropiacions indegudes
La policia tanca 14 narcopisos més a Ciutat Vella i permet el retorn dels propietaris
Notícia: La policia tanca 14 narcopisos més a Ciutat Vella i permet el retorn dels propietaris
Comparteix
La col·labració ciutadana ha estat essencial per localitzar-los
Rua amb cassolada contra els narcopisos al Raval
Notícia: Rua amb cassolada contra els narcopisos al Raval
Comparteix
Veïns del barri recorren els carrers durant una hora fent sonar les cassoles i els xiulets

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa