Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Betevé suprimeix el programa d’humor satíric ‘La sotana’
  • CA

La direcció de Betevé ha anunciat aquest dimecres a primera hora de la tarda que suprimeix el programa d’humor satíric La Sotana, que s’emetia, fins ahir, a l’emissora radiofònica de la corporació. 

Una broma sobre Isidre Esteve, el pilot del Dakar que va amb cadira de rodes, al programa de dilluns ha sigut el motiu pel qual la direcció de la cadena ha decidit cancel·lar l’acord amb l’equip que fa el programa, que anteriorment s’havia emès a Ona Sants i a la SER i que des del setembre es podia seguir a Betevé. Aquest és el fragment que ha desencadenat la decisió fulminant.

 

 “Malgrat que es tracta d’un format d’humor irreverent, al programa s’han fet referències ofensives que entren en contradicció amb la línia editorial i els valors de betevé com a mitjà de comunicació públic de la ciutat”, argumenta la direcció de la cadena en una piulada al compte de Twitter oficial.

En declaracions al TOT Barcelona, el director de Betevé, Sergi Vicente, ha dit que “fer broma d’un col·lectiu minoritari i minoritzat és incompatible amb els valors d’una emissora pública“.

L’equip de La Sotana, com a reacció a la notícia, ha publicat una piulada que anuncia que dilluns que ve tornaran a fer el programa, tot i que encara no se sap en quin mitjà.

En conversa amb el TOT Barcelona un dels creadors de La Sotana, Manel Vidal, admet que encara estan “en xoc” després de conèixer la notícia. Detalla que el director de Betevé ha trucat Andreu Juanola, un altre integrant del programa, a les 16 hores d’avui per comunicar la decisió de la directiva de cancel·lar el programa. Pràcticament a la mateixa hora, a les 16:05 hores, la televisió n’informava a través d’una piulada. 

Vidal declara que tot l’equip del programa està molt sorprès. “Sobretot perquè no hem canviat el to del programa des que estem a Betevé, o sigui que ja sabien quin tipus d’humor fèiem”, precisa. Diu que no s’han tornat més àcids o irreverents, i que en qualsevol cas han rebaixat el to de les bromes.

La polèmica amb el Barça

A més, opina que la polèmica que van tenir amb el Barça, que va exigir una rectificació i disculpa en antena per una cançó dedicada a Josep Maria Bartomeu, ha tingut molt a veure amb la decisió de la direcció de la cadena. Sobre aquesta topada amb el club, l’integrant del programa destaca que la direcció de Betevé va demanar els integrants de La Sotana que fessin “el que el Barça volgués”. La direcció de la cadena, nega que la decisió de suprimir el programa sigui per aquest motiu, i insisteix que el límit de l’humor és riure’s de col·lectius vunerables com les persones amb alguna discapacitat. 

Sobre el futur del programa, confirma que intentaran seguir amb les emissions a altres cadenes. Però lamenta: “Ens hem quedat sense ràdio“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barto a gener 09, 2019 | 17:45
    Barto gener 09, 2019 | 17:45
    Mare meva, si els han suspès per aquesta broma es per fer-s'ho mirar, pot ser una mica de mal gust, pero no n'hi ha per tant. A la cadena SER fan la Vida Moderna, un programa que ha guanyat un Ondas aquest any on hi diuen coses molt mes fortes, i allà estan. Clar, que no incomoden als directius del Barça...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa