Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Deu exposicions essencials aquest hivern a Barcelona
  • CA

 

Kubrick, a fons

Stanley Kubrick va ser fotògraf abans que director de cinema. Molts visitants de l’exposició del CCCB no ho sabien fins que la van anar a veure. 

CCCB

També han pogut descobrir material inèdit del director: guions amb anotacions originals, correspondència amb actors, maquetes de les seves pel·lícules o atrezzo de les seves produccions. “Si es pot escriure o pensar es pot filmar”, deia Kubrick. Ara, també es pot visitar en una exposició.

On: CCCB

Dates: fins al 31 de març

Preu: 6 €

 

Més Velázquez que mai

Un dels quadres de l’exposició. | CaixaFòrum

Mai abans tantes obres de Diego Velázquez s’havien exposat a Barcelona. Són 7, cedides pel Museu del Prado, que conformen una exposició sobre l’evolució del pintor. La mostra està dedicada a la versatilitat i a les influències internacionals del pintor, que es podran veure gràcies a 52 obres d’artistes com Ticià, Murillo, Rubens o El Greco que acompanyen Velázquez.

On: CaixaForum

Dates: fins al 3 de març

Preu: 5 €

Les joguines de la gran pantalla

Una de les peces de la mostra. | Filmoteca de Catalunya

Les joguines del cinema són les protagonistes de l’exposició de la Filmoteca. Es tracta d’una mostra de joguines que han format part de la infantesa de molts cinèfils I que, ara, provoquen en el visitant un viatge en el temps. També s’hi troben aparells que un dia es van utilitzar per la producció cinematogràfica i que van esdevenir joguines, com el zoòtrop, i objectes de marxandatge de pel·lícules com Monstruos S.A.

On: Filmoteca de Catalunya

Dates: fins al 6 de gener

Preu: entrada gratuïta

La Barcelona distòpica

L’exposició d’Aigües de Barcelona transporta els visitants al futur que els científics auguren si no es prenen mesures dràstiques contra el canvi climàtic. La Plaça Espanya inundada i Montjuïc convertida en una platja són alguns dels paisatges que es poden veure en l’experiència de realitat virtual al Reial Centre Artístic.

L’exposició ‘The zone of hope’ d’Aigües de Barcelona. | Aigües de Barcelona

Malgrat tot, l’exposició intenta donar un bri d’esperança amb un vídeo i una llista de compromisos que el visitant ha d’omplir al final de la visita. 

On: Reial Centre Artístic

Dates: fins a finals de maig de 2019

Preu: 15 €

La Catalunya medieval

Castells a Catalunya. | Museu d’Arqueologia de Catalunya

L’esplendor dels castells medievals: Després de passar per Costa Rica, l’exposició sobre els castells catalans arriba a Barcelona per mostrar com eren els edificis medievals a Catalunya. Els visitants poden veure Materials del Castell de Montsoriu, reproducció de pintures gòtiques, vídeos i presentacions de 360º.

On: Museu d’Arqueologia de Catalunya

Dates: fins al 3 de febrer

Preu: 5,50

Tàpies durant el franquisme

Una de les obres de l’exposició. | Fundació Antoni Tàpies

Un viatge a través de la censura franquista amb les obres d’Antoni Tàpies. Això proposa l’exposició sobre les creacions del pintor al llarg del franquisme, que també intenta mostrar com es podia fer art trencador i crític sota la dictadura. Més que una exposició sobre l’efecte de la repressió en l’art, és una mostra que proposa un recorregut per la vida i l’obra de Tàpies.

On: Fundació Antoni Tàpies

Dates: fins el 24 de febrer

Preu: 7 €

La transformació de Barcelona al segle XX

‘Un segle breu’. | MACBA

Després dels feliços anys 20 Europa es va veure abocada a una greu crisi econòmica que va ser l’embrió del feixisme i la segona guerra mundial. L’any 1929 és el punt de partida d’una exposició que expliquen la història de l’art modern i contemporani amb el focus posat a Barcelona. La transformació de la ciutat al llarg del segle breu, entre 1929 i el 2000, es pot entendre gràcies a l’exposició.

On: MACBA

Dates: permanent

Preu: 10 €

Montmartre bohemi

mUna de les imatges de l’exposició. | CaixaForum

El barri de Montmartre de París, conegut per la pel·lícula Moulin Rouge, és una zona on artistes de la ciutat es reunien I s’inspiraven. Pintors avantguardistes com Henri de Toulouse-Lautrec o Vincent Van Gogh freqüentaven la zona i van crear moviments artístics trencadors i que desafiaven l’ordre.

On: CaixaForum

Dates: fins al 20 de gener

Preu: 5 €

La fotògrafa surrealista

La fotògrafa Lee Miller. | Fundació Miró

L’exposició se centra en la fotògrafa nord-americana Lee Miller, una de les ambaixadores del surrealisme al Regne Unit durant el segle XX. La fotògrafa va col·laborar amb Joan Miró, i les obres de l’artista català, Salvador Dalí i Max Ernst, entre d’altres, completen l’exposició.

On: Fundació Miró

Dates: fins al 20 de gener

Preu: 7 €

La història dels còmics

L’exposició mostra el còmic ‘El guerrero del antifaz‘. | Arts Santa Mònica

 

Els creadors del còmic als Estats Units durant l’edat d’or del gènere són els protagonistes de l’exposició. Els visitants podran descobrir l’evolució i el procés de creació dels artistes del còmic. A més, la mostra reserva un espai a les influències de les vinyetes nord-americanes en el còmic català.

On: Arts Santa Mònica

Dates: fins al 20 de gener

Preu: entrada gratuïta

Més notícies
Fira de Santa Llúcia, música electrònica i fotoperiodisme: 10 plans per al cap de setmana
Notícia: Fira de Santa Llúcia, música electrònica i fotoperiodisme: 10 plans per al cap de setmana
Comparteix
El festival de cinema contra els tabús, el Sant Jordi de Nadal i la festa dels videojocs completen l'agenda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa