Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Prat es queda petit i tancarà 2018 amb 50 milions de passatgers
  • CA

L’Aeroport de Barcelona-El Prat superarà els 50 milions de passatgers aquest 2018, enfront del rècord històric de 47 milions de viatgers registrats el 2017, gràcies a l’embranzida dels usuaris internacionals. Així ho ha dit aquest dissabte el director general de Negoci Regulat d’Aena, Javier Marín, que ha participat en la taula rodona ‘Infraestructures, mobilitat i sostenibilitat’, que se celebra en el marc del XXIII Trobada d’Economia a S’Agaró (Girona).

“Sóc optimista i penso que superarem aquesta xifra”, ha destacat Marín, que ha posat en valor el creixement registrat per l’Aeroport del Prat des de 2008, quan va registrar 30 milions de passatgers, i des de l’obertura de la T1 el 2009. Ha indicat que aquests 20 milions addicionals són passatgers internacionals, mentre que el trànsit domèstic s’ha mantingut constant al llarg d’aquests anys, i fins i tot s’ha reduït.

Els viatgers internacionals es van situar l’any passat en 38,5 milions d’usuaris

Marín ha posat com a exemple d’èxit l’Aeroport de Barcelona, en què operen un centenar de companyies, des d’on es pot anar a 212 destinacions i on els viatgers internacionals es van situar l’any passat en 38,5 milions d’usuaris, un trànsit que s’ha duplicat des de 2010: “Són xifres impressionants de creixement i eficiència”. També s’ha referit a la necessitat que els aeroports de Barcelona i el de Girona es complementin, un objectiu en què s’està treballant amb la futura construcció d’un edifici satèl·lit al Prat.

Així mateix, ha recordat el projecte d’ampliació de la terminal de Girona i la seva connexió amb Barcelona via AVE en un trajecte de 40 minuts, uns projectes que, en suma, compten amb una inversió de 2.000 milions d’euros per al període 2022-2026: “Tot això ens permetrà donar un salt i no ser una barrera al creixement del transport aeri”.

Adrià Alsina critica la falta de millores al Prat

El candidat a Primàries Barcelona, Adrià Alsina, ha respòs a les paraules del director general de Negoci Regulat d’Aena i ha criticat que en la seva intervenció hagi obviat que El Prat té una capacitat màxima de 55 milions de passatgers. També ha recordat que des de la inauguració de la T1 al 2009 “no s’hi ha fet res” i que l’aeroport comença a donar símptomes de “saturació”

Nou rècord de tràfic al port

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat el salt d’escala que la instal·lació va fer el 2017, situant-se com el port europeu que més va créixer: “Per aquest 2018 les xifres de creixement no són com les de 2017, però segueixen sent molt positives”. En aquest sentit, ha indicat que el port preveu tancar el present exercici amb un augment del 18% en el trànsit de mercaderies.

Pel que fa als contenidors, es preveu arribar als 3,2 milions de TEU –unitat equivalent a un contenidor de 20 peus–, enfront dels 2,96 milions de TEU de l’any passat, un 8,1% més. “Creixerem sempre que puguem donar sortida a la mercaderia”, ha dit Conesa. El 2019 l’enclavament barceloní presentarà el seu pla estratègic per continuar sent líder en trànsits estratègics com contenidors, vehicles i creuers, un trànsit que preveu situar-se en els 2,9 milions de creueristes aquest exercici, segons ha dit, enfront dels 2,7 de 2017, un 7,4% més.

Més notícies
Es busquen pimes per a nous contractes municipals per valor de 545 milions
Notícia: Es busquen pimes per a nous contractes municipals per valor de 545 milions
Comparteix
La primera Fira de Contractació Pública congrega més de 350 empreses i 600 professionals interessats en els contractes que l’Ajuntament licitarà en els dos propers anys
Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus
Una ruta de platets nadalencs enriqueix la Shopping Night 2018
Notícia: Una ruta de platets nadalencs enriqueix la Shopping Night 2018
Comparteix
La nit d'obertura comercial al passeig de Gràcia organitza un recorregut per restaurants i hotels, que oferiran receptes de Ruscalleda o Jubany a només 7 euros
La policia tanca 14 narcopisos més a Ciutat Vella i permet el retorn dels propietaris
Notícia: La policia tanca 14 narcopisos més a Ciutat Vella i permet el retorn dels propietaris
Comparteix
La col·labració ciutadana ha estat essencial per localitzar-los

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa