Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La campanya de Nadal dispara la circulació del rec, la moneda virtual de Barcelona
  • CA

Els comerços de Barcelona que utilitzen la moneda virtual rec, en la prova pilot als barris de l’eix Besòs, han augmentat a 172 i els usuaris a 488. La circulació d’aquesta nova moneda també ha augmentat de manera considerable, ja que en el tercer període de funcionament –coincidint amb la campanya de Nadal– ha estat de més de 4.000 recs (equivalents a 4.000 euros), un 73,7% més que al mes anterior. Són dades que ha difós l’Ajuntament per valorar la implantació del rec o Recurs Econòmic Ciutadà, una moneda digital complementària a l’euro creada per dinamitzar el comerç de barri. “L’experiència està funcionant força bé”, assegura el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello

Els negocis que participen en la prova pilot del rec han ingressat gairebé 884 recs de mitjana cadascun durants els primers tres mesos de la prova. A més, una enquesta anònima de l’Ajuntament ha determinat que el 95% dels comerços amb rec han notat un augment de clients. “S’està demostrant que és una eina útil per enfortir el teixit comercial dels barris”, considera Pisarello.

Segons les dades de l’Ajuntament, ha crescut molt el que anomenen recirculació del rec: és a dir, les despeses en recs que fan els comerciants que han cobrat vendes fetes en aquesta moneda. El primer mes van ser tal sols 249 recs, però en el segon període la xifra va arribar als 2.375 recs i va ser aleshores quan ja es va detectar el primer pagament en recs d’un comerç a un proveïdor. I en el tercer període de funcionament, de només 20 dies –al desembre–, els comerços han fet recircular 4.125 recs, un 73,7% més que en tot el mes anterior.

La moneda rec es pot obtenir canviant-la per euros mitjancçant una aplicació mòbil. En els pròxims mesos es repartiran 61.000 recs mensuals a través del Suport Municipal d’inclusió, que sumaran un total de 610.000 monedes totals fins a octubre d’aquest any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa