Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El lloguer s’encareix un 5% en el tercer trimestre de 2018
  • CA

El preu mitjà del lloguer a Barcelona ha augmentat un 5,03% en el tercer trimestre de l’any respecte al 2017, i se situa en 948,86€, segons un informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (CPUBCN). Les dades, obtingudes en base a 13.272 contractes de lloguer firmats entre juliol i setembre d’enguany, confirmen que el 2018 està sent el pitjor des del 2007 pel que fa a incorporació d’habitatges de lloguer. Fins avui només s’han incorporat 2.068 habitatges, una dada que surt de la diferència entre contractes cancel·lats i signats. 

[r:1]

La disminució de nous contractes de lloguer es deu, segons la CPUBCN, a l’augment de preus en la compravenda de pisos, cosa que fa més atractiu vendre l’immoble que llogar-lo. L’informe afegeix que l’estabilització dels preus del lloguer i les expectatives de regulació del mercat de lloguer a Barcelona també són factors que expliquen la poca incorporació de nous habitatges al parc de lloguer.

Pel que fa a la diferència entre districtes, el lloguer mitjà més elevat es troba a Sarrià-Sant Gervasi i el més econòmic a Nou Barris. Els increments de preus més significatius es troben a Ciutat Vella – 8,53% – i a Nou Barris – 7,94%, mentre que Sant Martí és el districte que manté uns preus més estables, amb un augment de només l’1,97%. 

Més notícies
L’Ajuntament treu a concurs la construcció de 176 habitatges dedicats al lloguer social
Notícia: L’Ajuntament treu a concurs la construcció de 176 habitatges dedicats al lloguer social
Comparteix
Els projectes es desenvoluparan als districtes de Gràcia, Sants-Montjuïc i Sant Martí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa