Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així funcionarà el nou Bicing, que s’estrenarà el 8 de gener
  • CA

El nou Bicing de Barcelona última preparatius per la seva estrena, prevista pel dimarts 8 de gener. Un nou model de bicicletes i estacions desembarcarà gradualment els propers tres mesos i substituirà el model actual quan es compleixen 12 anys de l’estrena d’aquest servei de lloguer de bicicletes públiques. Les primeres estacions que es renovaran seran les de Nou Barris i Sant Andreu.

Mercedes Vidal Bicing

Mercedes Vidal escolta les explicacions de Roger Junqueras, gerent de Pedalem Barcelona. | M. P. 

Bicing

El nou Bicing. | M. P. 

L’Ajuntament estima que la substitució de les 424 estacions de la ciutat s’haurà completat la primera quinzena d’abril. Cada dia se’n renovaran vuit i a mitjans de febrer ja s’hauria d’haver arribat al 50% del total. El servei seguirà operatiu i els usuaris podran fer servir indistintament bicicletes antigues i noves amb el seu abonament estàndard, sempre i quan les estacions d’origen i de destí siguin del mateix tipus.

Bicing

M. P.

App i servei 24h

L’altra novetat destacada és que el Bicing passarà a funcionar les 24 hores del dia. Les estacions i bicicletes noves ja seran d’horari continuat, mentre que les velles encara restaran fora de servei durant la matinada. L’ajuntament explicarà als usuaris l’horari de cada parada amb informació in situ i una campanya de mailing, però igualment demana paciència i disculpes per eventuals molèsties durant aquest trimestre de transició.

Una altra novetat és la aplicació mòbil, que també permetrà reservar bicicleta cinc minuts abans de l’ús previst. La resta de millores entraran en vigor al llarg de 2019 i la més destacada és la implantació als barris de la ciutat on fins ara no arribava el Bicing, per orografia o llunyania. Per animar als veïns de barris com Trinitat Nova, Ciutat Meridiana o la Marina a desplaçar-se pedalejant, el Bicing incorpora de manera immediata a la flota 300 unitats més de bicicletes elèctriques. A partir d’ara les unitats mecàniques convencionals i les elèctriques compartiran estació, estaran sempre a peu de carrer —ara quasi totes les elèctriques cal anar-les a recollir en aparcaments subterranis vigilats— i es podran usar ambdues amb el mateix abonament anual de 50 euros. Per evitar vandalisme i robatoris, les noves estacions han reforçat l’ancoratge i les bicicletes elèctriques seran indistingibles de les normals perquè tindran el mateix xassís.

 

Les noves bicicletes. | M. P. 

Bicing

Modul bàsic de 500 kg. | M. P.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa