Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau proposa un “mínim d’una hora” per precontractar les VTC
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, considera que la precontractació és un tret diferencial entre els taxistes i les VTC i ha proposat un temps “mínim d’una hora” per poder agafar un Uber o un Cabify. L’alcaldessa també ha retrat al conseller de Territori, Damià Calvet, de provocar un incendi amb una proposta que sabia del cert que seria polèmica. Colau ha explicat que cal trobar una solució “entre avui i demà” per evitar que el conflicte s’allargui massa.

[r:1]

Colau ha assegurat que hi ha molt marge per trobar-se a mig camí entre els 15 minuts que proposa la Generalitat i les 24 hores que volien els taxistes. “És evident que hi ha una una via intermèdia de com a mínim una hora”, ha dit. L’alcaldessa ha condemnat les actituds violentes dels taxistes, que aquest dilluns ha agredit dos periodistes de TeleMadrid i han atacat un VTC a la ronda de Sant Antoni

Crítiques de l’oposició

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha exigit a Ada Colau que “doni la cara davant dels taxistes i expliqui les falses promeses que va fer sobre el nou reglament metropolità dels VTC”. El popular també ha demanat al conseller de Territori, Damià Calvet, i a l’alcaldessa que “deixin el joc de les excuses, carregant-se les culpes l’un a l’altra, sense oferir solucions reals”.

La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha fet una piulada advertint que la vaga dels taxistes s’està descontrolant. “A més de segrestar la ciutat, agradeixen a conductors, periodistes i ara a Mossos i Guàrdia Civil”, ha criticat Mejías, que considera que les protestes són contraproduents. “Aquesta actitud és injustificable, perjudica al col·lectiu, desacredita la reivindicació i posa en contra els usuaris”.

[r:2]

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha defensat les reivindicacions dels taxistes, però ha declarat que “la línia vermella” ha de ser el respecte a la mobilitat dels ciutadans. Illa ha demanat al Govern que reguli els serveis de les VTC “de la manera més eficaç i ràpida possible” de manera que s’eviti la competència deslleial amb el taxi.

El candidat de C’s a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, s’ha mostrat convençut que “l’única via possible en el conflicte del taxi i els VTC és el diàleg” i ha insistit que cal regular la situació “ajudar a tots els actors implicats en la mobilitat”. Valls ha demanat  “solucions i propostes innovadores; protegint els drets dels treballadors”.

Més conciliador s’ha mostrat el candidat d’ERC, Ernest Maragall, que ha reiterat les paraules de fa uns dies i ha dit que “és hora de solucions globals i útils” per a taxistes i VTC, “dues formes d’un mateix concepte de mobilitat metropolitana: servei públic d’interès general”. L’exconseller d’Exteriors reconeix que hi ha “coses a millorar” i espera que es pugui “arribar a un acord amb totes les parts”.

Més notícies
Atac d’un grup de taxistes a un Cabify a Comte d’Urgell
Notícia: Atac d’un grup de taxistes a un Cabify a Comte d’Urgell
Comparteix
El conductor assegura al TOT Barcelona que ja va patir danys al cotxe en l'anterior vaga del sector
Calvet xifra en un milió d’euros diaris el cost de les protestes de taxistes i VTC
Notícia: Calvet xifra en un milió d’euros diaris el cost de les protestes de taxistes i VTC
Comparteix
El conseller s’ha trobat amb representants de l’AMB, Renfe, FGC i TMB per garantir la mobilitat a Barcelona i després s'ha vist amb representants empresarials
La marxa de taxistes talla punts estratègics de Barcelona
Notícia: La marxa de taxistes talla punts estratègics de Barcelona
Comparteix
Centenars de manifestants han tallat la ronda Litoral, el Port i el Paral·lel després de no poder entrar al Parlament i grups incontrolats han atacat cotxes VTC i dos periodistes
Un grup de taxistes ataquen cotxes VTC i dos periodistes a la Ronda Litoral
Notícia: Un grup de taxistes ataquen cotxes VTC i dos periodistes a la Ronda Litoral
Comparteix
Han donat cops als vehicles i punxat rodes | En un hi viatjaven un home i una dona d'uns 50 anys | Han intentat prendre la càmera a dos periodistes de Telemadrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa