Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els conductors de VTC contraataquen: es concentren a Francesc Macià durant la reunió que els exclou
  • CA

Protesta i contraprotesta. Mentre els taxistes col·lapsen la Gran Via, els conductors VTC s’han concentrat a la plaça Francesc Macià i la rodalia, de manera que part del trànsit de la Diagonal s’ha desviar.

S’han cocentrat aquí perquè és a tocar de la seu de la conselleria de Territori, on es fa una reunió dels representants dels taxistes amb càrrecs del departament i també d’Economia i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per discutir el decret de regulació dels VTC que tant ha indignat els taxistes i els mateixos responsables dels VTC. Per als taxistes la proposta de norma no arriba als mínims –la precontractació amb almenys 6 hores d’antelació– i per als VTC els 15 minuts que vol implantar la Generalitat va contra la lliure competència. La patronal d’aquest sector, Unauto, ha demanat assistir a aquesta reunió però se’ls ha denegat.

Conductors VTC a la Diagonal, durant la reunió a la conselleria de Territori dels taxistes amb l’administració / ACN

 

També protesten per les acccions violentes d’alguns taxistes que ahir van trencar vidres i encerclar i sacsejar vehicles VTC. Calculen que uns 30 vehicles han resultat afectats per aquests atacs.

Avís dels taxistes per “no caure en provocacions”

Quan han sabut que els conductors de VTC anaven cap a Francecs Macià, els portaveus sindicals del taxi han començat a fer córrer un advertiment per Whatsapp al seus companys: “Us estaran esperant si se us acut respondre a la provocació”, els deia Alberto Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, en un d’aquests missatges, que ha fet públic. “Els patrons de les VTC han enviat els seus assalariats a fer una protesta Francesc Macià. Ho estan gravant i filtren les imatges a grups de taxistes perquè hi aneu i provocar un enfrontament”, alerta. I els demana: “No caigueu en el parany, ignoreu-los. Ja heu vist el rendiment que estan traient del desafortunat atac d’ansietat d’un dels seus conductors i en canvi no parlen de l’atropellament intencionat [d’un VTC) a un taxista“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa