Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes tornen a ocupar la Gran Via
  • CA

“Hi haurà merder”. És l’avís que l’associació de taxistes Élite ha anunciat a la xarxa i que ha convertit en una vaga immediata. Per fer-la més grossa, a més, els taxistes s’han dirigit a la Gran Via de les Corts Catalanes i l’han ocupat amb els vehicles aturats. És la protesta per l’oferta que els ha fet la Generalitat per regular el sector de les VTC com Uber i Cabify, que el sindicat considera insuficient i una “alta traïció”. Els taxistes demanaven que els cotxes amb llicència VTC haguessin de rebre una reserva amb sis hores d’antelació per cada viatge, però el departament de Territori i Sostenibilitat els ha proposat que el temps necessari fos únicament de 15 minuts.

En una taula de negociació en què també estaven inclosos l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità (AMB) no s’ha arribat a cap pacte i els taxistes han marxat abans que acabés. Acte seguit, en una assemblea a la T-2 de l’aeroport d’El Prat, els taxistes han acordat tornar a acampar al centre de la capital catalana. Per arribar-hi, han iniciat una marxa lenta que té el seu destí a la cruïlla de Gran Via amb Passeig de Gràcia.

La Guàrdia Urbana ha informat en una piulada que hi ha afectacions al trànsit a Gran Via entre Muntar i passeig de Gràcia. A partir d’ara i fins que s’acabi l’aturada laboral es farà una assemblea diària a l’assentament de Gran Via en què es decidiran les accions de la “vaga activa” que ha iniciat el sector del taxi, expliquen fonts del sindicat. 

Alarma entre els comerciants

L’associació d’eixos comercials Barcelona Oberta ha reaccionat a l’anunci de vaga i ha assegurat que segueix amb “molta preocupació” les mobilitzacions dels taxistes. El president de la l’entitat, Gabriel Jené, ha recordat que les “repercussions de l’anterior vaga varen ser molt dolentes pel sector del comerç” i reconeix que hi ha certa “alarma” entre els comerciants.

Jené està especialment amoïnat perquè el Mobile World Congress està cada vegada més a prop i una vaga podria ser “un nou element de greu perjudici a la imatge de la ciutat i a molts sectors econòmics”. Per això demanen “determinació” a Generalitat, taxistes i empreses VTC per trobar una sortida pactada al conflicte.

 

Més notícies
El Govern exigirà precontractar les VTC però els taxistes aniran a la vaga
Notícia: El Govern exigirà precontractar les VTC però els taxistes aniran a la vaga
Comparteix
El Departament de Territori proposa que es demani Uber i Cabify amb 15 minuts d'antelació i no deixa contenta cap associació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep maria a gener 18, 2019 | 14:37
    josep maria gener 18, 2019 | 14:37
    Que enviin la Brimo Ja, i grues dojo tal com vam fer amb el CDR i si no que dimiteixi BUCH d'una vegada 200 taxi que boloqueixi la circulacio no estaria malament que ens cal pasta per sanitat
  2. Icona del comentari de: Antonio a gener 18, 2019 | 17:03
    Antonio gener 18, 2019 | 17:03
    Va, començem amb aquets i continuem tots fins a parar el pais ,es l,unica manera de marxar de l,espanya represora i dictadora
  3. Icona del comentari de: josep maria a gener 19, 2019 | 11:24
    josep maria gener 19, 2019 | 11:24
    ON esta la BRIMO, fent unes canyes per españa
  4. Icona del comentari de: Anna a gener 19, 2019 | 21:16
    Anna gener 19, 2019 | 21:16
    Crec que els taxistes estan comprats per grups q els interessa colapsar Barcelona. Com pot ser q bloquegin la ciutat i cap grup espanyolista surti a criticar.ho ???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa