Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat farà esperar els taxistes una setmana per dir-los si accepta les seves exigències
  • CA

Divendres que ve serà clau pel futur del taxi. D’aquí a set dies s’ha convocat el consell del taxi, una reunió formada per l’AMB, els taxistes i el departament de Territori i Sostenibilitat, segons han confirmat fonts de la Generalitat al TOT Barcelona. El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ja havia comunicat que la reunió es faria la setmana que ve i que allà es tractarien les demandes del sector, que inclouen les hores d’antelació per contractar un Uber o un Cabify. Fonts del departament de Territori i Sostenibilitat confirmen que “es posarà sobre la taula” la decisió de la Generalitat sobre si s’accepten o no les exigències. 

[r:1]

El portaveu d’Élite havia dit en un primer moment que avui tindrien una trobada amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat, cosa que han matisat fonts de la Generalitat dient que, més que una reunió, seria una “comunicació”. Finalment, taxistes i conselleria es reuniran la setmana que ve. El taxi ja ha amenaçat amb vaga indefinida o amb un boicot al Mobile World Congress si les seves exigències no figuren en el decret llei que prepara la Generalitat per regular el servei de les VTC.

Els taxistes han demanat “paciència” i s’han mostrat convençuts que la setmana que ve la Generalitat acceptarà les seves exigències i les inclourà al decret llei. En un comunicat firmat per diverses associacions del sector, han expressat la seva confiança als consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de Vicepresidència i Economia, Pere Aragonès. “La seva coherència posarà pau i coherència en aquest conflicte que ja dura anys”, han afirmat.

La patronal d’Uber, Cabify i altres empreses VTC, Unauto, es va pronunciar ahir respecte a les peticions del taxi, i va advertir la Generalitat que acceptar les exigències dels taxistes costaria mil milions en indemnitzacions.

El PP demana “diàleg i sentit comú”

El líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández, ha demanat “diàleg i sentit comú per evitar que el Mobile World Congress sigui hostatge del conflicte del taxi”. També ha anunciat que el seu grup reclamarà a la comissió d’economia que l’alcaldessa Colau – i presidenta de l’AMB, òrgan que està present al consell del taxi – “lideri la resolució del conflicte del taxi, tenint en compte el greu efecte que podria tenir una vaga a Barcelona”. 

Més notícies
Els taxistes amenacen l’Autoritat Catalana de la Competència
Notícia: Els taxistes amenacen l’Autoritat Catalana de la Competència
Comparteix
La conselleria de Territori donarà avui una resposta a les exigències del sector sobre el decret que es prepara per regular les VTC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa