Trànsit prohibirà els patinets a la vorera i limitarà la velocitat a 25 km/h

Barcelona ja té una regulació al respecte i la Guàrdia Urbana ha posat 2.800 sancions a vehicles d'aquest tipus

La Direcció General de Trànsit (DGT) prepara la legislació per regular la circulació de patinets elèctrics, que limitarà la velocitat màxima dels vehicles a 25 km/h i els prohibirà circular per la vorera. A més, els conductors de patinet podran ser sotmesos a controls d'alcoholèmia i drogues. 

Més info: Una dona de 90 anys, primera víctima mortal d'un atropellament de patinet elèctric

Barcelona ha registrat aquest any 2.800 sancions a vehicles de mobilitat personal, que inclouen aparells com patinets elèctrics i 'segways', dels quals 1.500 han estat vehicles d'ús personal i 1.300 d'ús comercial - com el lloguer turístic -, segons ha detallat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal. La regidora ha lamentat que una dona morís a Esplugues a l'agost després de ser atropellada per un patinet elèctric, sent la primera mort coneguda per aquest tipus de vehicles a Espanya.

Ha recordat que Barcelona compta amb una normativa que regula la circulació d'aquests vehicles i que els prohibeix circular per les voreres, ja que han de circular pel carril bici, i com a màxim a 25 km/h, i ha ressaltat que treballen amb la DGT.

Més info: Identificat el conductor del patinet que circulava a 60 km/h per la Diagonal

La regidora ha assenyalat que les sancions més habituals a la capital catalana són per conductes de risc, com conduir per voreres i fer moviments arriscats, i que aquestes sancions poden oscil·lar entre els 100 i els 500 €. Preguntada pel cas d'un patinet elèctric que va circular a gran velocitat per l'avinguda Diagonal amb dos usuaris, ha recordat que tots dos van ser identificats, i ha explicat que també s'ha identificat el conductor del taxi que va gravar la infracció mentre conduïa, i que la Guàrdia Urbana està estudiant l'assumpte.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?