Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos investiguen més de 70 denúncies per danys a vehicles VTC
  • CA

El president d’Unauto VTC, Eduardo Martín, ha xifrat en 80 el nombre de VTC que ha sofert danys durant les protestes dels taxistes que han tingut lloc aquest cap de setmana a Barcelona. “La violència no es pot tolerar”, ha dit. La patronal ha confirmat que en tots els casos s’ha presentat denúncia i ha lamentat que s’hagin produït incidents per tercer any consecutiu just abans del MWC. Fonts de Mossos d’Esquadra, s’aproximen al nombre anunciat per Martín i concreten que investiguen més de 70 denúncies de conductors de cotxes VTC per danys als vehicles des de divendres passat.

El secretari general de la patronal, Josep Maria Goñi, ha acusat els taxistes d’utilitzar “tàctiques mafioses per aconseguir objectius econòmics determinats i concrets” i ha assegurat que “estan centrats a exterminar qualsevol tipus de competència”. La patronal demana que “hi hagi igualtat de condicions” per tots.

Martin, també ha criticat els taxistes “més radicals” per “recórrer a la violència” i manifestar-se abans o durant esdeveniments tan importants com el Mobile World Congress per aconseguir els seus objectius. Martin considera que els VTC han de poder treballar “sense por” i ha vaticinat que la regulació que prepara la Generalitat obligarà a tancar moltes empreses.

[r:1]

Per la seva banda, la directora global de Regulació de Cabify, Marta Plana, ha defensat que els VTC són molt útils pels ciutadans de Barcelona i ha avançat que el Govern ha accedit a incloure’ls en les meses de negociació, ja que volen “ser part activa” de les converses amb taxistes. Goñi ha afegit que per primera vegada han pogut explicar a la Generalitat les conseqüències d’aplicar la mesura sense informes tècnics que ho avalin.

Hores més tard, Unauto VTC ha emès un comunicat en el que agraeix “el canvi d’actitud de la Generalitat i valora positivament que s’hagi obert un procés de diàleg amb el sector abans d’imposar les exigències unilaterals del taxi”. No obstant, remarca igualment la seva “greu preocupació per la seguretat” dels seus 3.000 conductors a Catalunya. Eduardo Martín, president de la patronal, ha criticat que la precontractació obligatòria no resoldrà el conflicte: “Els temps d’espera no fomenten la convivència de dos sectors complementaris, és una mesura injustificada per blindar el monopolio del taxi”. Unauto VTC s’aferra a més a que l’informe que va emetre l’Autoritat Catalana de la Competència advertint que la precontractació no encaixaria amb el marc normatiu europeu. A més recorda que el ministeri de Foment està a punt d’estrenar –”en les properes setmanes”, asseguren” un registre electrònic que garantirà que la VTC estigui sempre precontractada a través de les aplicacions mòbil i per tant no capti clients espontanis pel carrer.

Més notícies
Calvet xifra en un milió d’euros diaris el cost de les protestes de taxistes i VTC
Notícia: Calvet xifra en un milió d’euros diaris el cost de les protestes de taxistes i VTC
Comparteix
El conseller s’ha trobat amb representants de l’AMB, Renfe, FGC i TMB per garantir la mobilitat a Barcelona i després s'ha vist amb representants empresarials
Colau proposa un “mínim d’una hora” per precontractar les VTC
Notícia: Colau proposa un “mínim d’una hora” per precontractar les VTC
Comparteix
L'alcadessa es posiciona a favor dels taxistes i demana a la Generalitat que faci una nova proposta per acabar amb el conflicte
Un grup de taxistes ataquen cotxes VTC i dos periodistes a la Ronda Litoral
Notícia: Un grup de taxistes ataquen cotxes VTC i dos periodistes a la Ronda Litoral
Comparteix
Han donat cops als vehicles i punxat rodes | En un hi viatjaven un home i una dona d'uns 50 anys | Han intentat prendre la càmera a dos periodistes de Telemadrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa