Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Expectació pel resultat de les votacions dels taxistes
  • CA

Després d’un dia caòtic i ple de tensió que ha acabat amb la dimissió de Tito Álvarez i la resta del comitè de vaga, uns 6.000 taxistes han votat i estan a l’espera de saber si posen fi a la vaga i, en conseqüència, accepten la proposta del Departament de Territori per regular l’activitat de les VTC, o si continuen les protestes. Els primers taxistes han votat a partir de les 18:30 i s’ha fet servir el número de llicència com a mètode d’identificació. A Barcelona hi ha unes 10.500 llicències en vigor, tot i que el nombre total de conductors és de més de 13.000.

Una de les paperetes que fan servir els taxistes / D.C.

Una de les paperetes que fan servir els taxistes / D.C.

La plaça Catalunya ha estat plena a vessar des de mitja tarda i quan ha començat la votació s’han dividit els votants entre els que s’amunteguen al voltant de les tanques que ha establert l’organització al voltant de les sis urnes i els que s’esperen a la rodalia a que es desinfli la multitud.

A l’hora de votar, els electors entreguen el carnet amb el número de llicència, diuen el número en veu alta i introdueixen la papereta amb el vot. Al principi, tot salvant el caos, els comicis funcionaven amb fluïdesa però amb el pas dels minuts s’han hagut de fer petits descansos per reorganitzar-se. Sovint, algun dels organitzadors agafava el micròfon i recordava les normes: “Fixeu-vos bé en els cartells de cadascuna de les sis fileres per saber on heu de votar”, s’insistia.

El Manuel ha estat un dels primers votants i ha besat el carnet de la seva llicència després d’introduir la papereta. “És la votació més important en què he  participat mai”, diu exaltat. Ha votat sí al nou decret

Els organitzadors han reduït les possibilitats a un simple ‘sí’ o ‘no’ a finalitzar la vaga. El TOT Barcelona ha pogut comprovar que el ritme de votació és d’unes tres persones per minut a cada mesa, que amb les sis taules actives dóna un resultat de 1.080 votants per hora, cosa que podria endarrerir l’anunci de resultats fins a la matinada si tots els taxistes passen per les urnes.

Més notícies
“Subnormal”, “en espanyol”: insults a un taxista que ha intervingut en català a l’assemblea
Notícia: “Subnormal”, “en espanyol”: insults a un taxista que ha intervingut en català a l’assemblea
Comparteix
L'home, que duia una barretina, ha defensat que tots els conductors de taxi han de saber català per tenir llicència
Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
Notícia: Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
Comparteix
L'assemblea, que comença a les 11 hores, serà clau per al futur de les mobilitzacions del sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa