Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau visita els presos polítics i denuncia les condicions “injustes” del judici
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat els presos polítics a la presó de Lledoners i ha denunciat les condicions “injustes” del judici. La mateixa setmana que s’ha conegut que el Tribunal Suprem ja prepara el trasllat a Madrid del presos, Colau ha assegurat que ja “fa massa temps que estan en presó preventiva” i que no es pot normalitzar “una situació injusta”.

El tinent d’alcaldia de Drets Ciutadans, Jaume Asens, ha acompanyat Colau i també ha denunciat “l’anomalia que suposa un trasllat amb tanta antel·lació”. L’advocat ha indicat que el Suprem està citant els presos “per un judici que encara no té data assenyalada”, fet que és una mostra de “l’absurditat del procés judicial”.

[r:1]

Colau, que s’ha reunit amb els sis presos polítics que hi ha Lledoners –Forn, Rull, Turull, Junqueras, Cuixart i Sànchez–, ha explicat que els ha vist “forts, ferms i indignats amb un judici que es produirà en unes condicions injustes”, però al mateix temps amb “ganes d’encarar la nova fase per poder-se explicar”.

L’alcaldessa també ha anunciat que portarà una proposició al proper plenari de finals de gener per fer una declaració institucional per rebutjar “la repressió” i els càrrecs de rebel·lió i sedició amb què s’acusa els polítics independentistes. Es volen jutjar “situacions de violència que mai s’han produït”, ha dit.

Més notícies
“Estaria disposada a canviar-me per vosaltres”: 10 barcelonins envien missatges de Nadal als presos
Notícia: “Estaria disposada a canviar-me per vosaltres”: 10 barcelonins envien missatges de Nadal als presos
Comparteix
Una desena de veïns de Barcelona envien ànims als empresonats i els exiliats per les festes nadalenques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa