Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació Princesa de Girona trasllada a Barcelona els seus premis anuals
  • CA

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) ha escollit la ciutat de Barcelona per fugir de les escridassades i boicots gironins als seus premis anuals: lliurarà els guardons del 2019 a la capital catalana i no tindrà lloc a finals de juny sinó de novembre. A més coincidirà amb la celebració del seu desè aniversari que durarà dos dies. El Patronat de la fundació ha decidit reubicar l’acte durant la reunió ordinària d’aquest dimarts al Palau Reial de Madrid, que han presidit els reis Felip VI i Letizia.

Aquest 2018 la FPdGi va celebrar l’acte d’entrega dels premis al Mas Marroch de Vilablareix (Gironès), després que l’Ajuntament de Girona li denegués poder fer servir l’Auditori de la ciutat perquè s’hi feien obres. L’alcaldessa, però, ja va anunciar la seva intenció de proposar que l’equipament no acollís mai més l’entrega dels guardons. Tot i que l’any vinent els premis es lliurin a Barcelona, la FPdGi sí que farà a Girona la reunió del Patronat del mes de juny, que també presideixen els monarques. A la reunió d’aquest dimarts, l’entitat ha avaluat la memòria d’activitats de 2018 i ha aprovat el pla d’actuació per a l’any vinent.

La fundació celebrarà el seu desè aniversari amb un programa d’activitats arreu de la geografia estatal. Però l’acte central de commemoració es farà a Barcelona i durarà dos dies. Inclourà tant el lliurament dels premis –presidits per Felip VI i Letizia– com la trobada Rescatadors de talent –amb 3.500 joves inscrits i 32 empreses compromeses amb l’ocupació juvenil– i un acte que reunirà els guardonats d’aquests deu anys. La FPdGi, que treballa per fomentar l’emprenedoria entre els joves, assegura que serà “un esdeveniment de caràcter extraordinari que posarà en valor tot el contingut que l’entitat ha desenvolupat al llarg d’aquesta dècada”. Fonts properes a l’entitat expliquen que s’ha decidit celebrar l’aniversari a Barcelona per la capacitat d’atracció que té la Ciutat Comtal.

De totes maneres, però, la decisió arriba després que aquest 2018 la FPdGi hagués de traslladar el lliurament de guardons fora de Girona. La gala es va fer al Mas Marroch de Vilablareix, propietat dels germans Roca, després que l’Ajuntament es negués a cedir l’Auditori a l’entitat amb el pretext que s’hi feien obres. L’alcaldessa, a més, ja va anunciar la seva intenció de proposar que la FPdGi no pogués celebrar cap altre gala a l’equipament. El consistori ja s’ha mostrat obertament en contra de la presència de Felip VI a la ciutat, arran del discurs que el monarca va fer després del referèndum. Sigui com sigui, però, l’entitat sí que farà la reunió ordinària del Patronat del mes de juny a Girona. Aquesta trobada, que també presideixen els reis d’Espanya, fins ara es feia coincidir amb la gala d’entrega dels Premis Princesa de Girona.

Gira de proclamacions

Durant el primer semestre del 2019, la FPdGi anirà desvetllant els noms dels diferents guardonats del premis. La fórmula escollida serà la mateixa que s’ha vingut fent fins ara: amb una gira que recorrerà diferents ciutats de la geografia espanyola, i on hi participaran els premiats d’altres anys. Aquest 2019, a més, a les diferents categories (Arts i Lletres, Empresa, Social i Recerca Científica) se n’hi incorporarà una altra d’internacional (que no té dotació econòmica). Els premis distingeixen la trajectòria de joves d’entre 16 i 35 anys –nascuts o residents a Espanya– en diferents disciplines. L’any que ve, la dotació dels guardons es dobla i serà de 20.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa