Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Graupera anuncia els noms importants de la seva llista, amb Maria Vila de número dos
  • CA

El guanyador de Primàries de Barcelona, Jordi Graupera, ha decidit situar Maria Vila com a número 2 de la seva candidatura. Aquesta decisió, tal com ja va apuntar el TOT Barcelona, era la més probable després que el filòsof reunís més de la meitat dels vots en la primera volta i obtingués el dret a nomenar la segona posició de la seva llista per les eleccions del 26 de maig. També s’han fet públics els nomenaments de Diana Coromines (3), Violeta Gràcia (5) i Guillem López (7).

Així, tot i la segona posició de l’exmembre del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Adrià Alsina, a la primera ronda de les primàries, Graupera ha preferit mantenir a les posicions capdavanteres els candidats que l’acompanyaven des del principi a l’equip de Barcelona és capital. Tanmateix, el guanyador de les Primàries ha demanat el vot per Alsina assegurant que és “un talent que el municipalisme de Barcelona no es pot permetre el luxe de desaprofitar”. En aquest sentit ha recordat que el moviment de les primàries havia de servir per veure les aptituds de candidats que els partits no saben veure i que, per tant, “per la segona volta, demanem formalment el vot als sis candidats restants de la nostra candidatura, així com per Adrià Alsina“. 

Pel que fa a l’equip que finalment l’acompanyarà a les primeres posicions, Graupera ha justificat l’elecció de Maria Vila com a la seva mà dreta després que hagi mostrat “una capacitat crítica excepcional” davant els esdeveniments polítics dels últims temps. De la mateixa manera, ha destacat la influència i fe de Vila en el projecte de Primàries, en la línia de les declaracions que va avançar Jordi Graupera el passat diumenge a aquest diari, remarcant que la seva confiança en el programa de Barcelona és capital “tindria el seu pes” a l’hora de decidir la seva posició. Vila, que també ha comparegut en roda de premsa, ha posat èmfasi en aquest mateix aspecte i ha assegurat que si han participat en aquest procés de Primàries “és perquè ens el creiem” i ha rebutjat possibles pactes amb partits. Segons Vila, “els partits independentistes van tenir el seu moment per adherir-se” i van rebutjar-ho, per tant, arribar a acords que variïn la llista electoral sorgida del procés de votació popular seria “trair el principi de les primàries”. En aquest sentit, el filòsof ha remarcat que “aquesta candidatura no entrarà en subhastes” i “no entrarà en el joc de la política catalana”.

En relació a la resta de noms anunciats avui de la llista, Graupera ha destacat de Diana Coromines, que serà la número tres, la gran tasca que ha fet i que té per endavant en la seva àrea d’especialitat, al voltant de “les relacions internacionals de Barcelona i els projectes tecnològics referents tant a l’administració com a la vida dels ciutadans”. A la cinquena posició portarà a Violeta Gràcia, de qui ha subratllat les possibles aplicacions a la política del seu “coneixement científic”, ja que ve dels camps de la física. Això servirà, segons Graupera, “a gestionar recursos bastos i projectes a llarg termini”. L’últim nom anunciat avui ha estat el de Guillem López, que ha estat l’encarregat de la transparència i la participació durant els darrers mesos i es mantindrà en la mateixa línia. El líder del grup ha senyalat, en referència a López, que “hi ha estat treballant des del començament del començament” i ha avalat la seva feina com a coordinador del grup de recerca de Barcelona és capital els últims mesos.

També avui, el candidat de Demòcrates de Catalunya, Gerard Ardanuy, s’ha desmarcat de la carrera de les Primàries i ha anunciat que no es presentarà a la segona volta. Després de rebre tan sols 386 vots, quedant en vuitena posició i a molta distància de l’altra aspirant de Demòcrates –Núria de Gispert, que en va sumar 1.371–, Ardanuy ha publicat un missatge a Twitter explicant que ara es vol “centrar en el procés participatiu del programa electoral” i, per tant, mantenint-se vinculat al projecte de Graupera.

 

D’altra banda, aquest cap de setmana hi haurà la segona volta de les primàries organitzades per l’ANC, i els votants podran decidir els 36 llocs restants per acabar de bastir la llista electoral de cara a la cita electora del maig. Aquesta segona volta, segons Maria Vila, “és tan important com la primera”. 

Més notícies
Jordi Graupera: “A Barcelona tenim un problema de govern i també d’oposició”
Notícia: Jordi Graupera: “A Barcelona tenim un problema de govern i també d’oposició”
Comparteix
El flamant alcaldable valora les crítiques dels seus adversaris sobre l’ambigüitat del reglament respecte al 50% de vot necessari per evitar la segona volta
Jordi Graupera serà el cap de llista de Primàries de Barcelona a les eleccions
Notícia: Jordi Graupera serà el cap de llista de Primàries de Barcelona a les eleccions
Comparteix
Hi han participat més de 10.000 persones i en segona posició ha quedat Adrià Alsina
Maria Vila es perfila per ser la número dos de la llista de Graupera
Notícia: Maria Vila es perfila per ser la número dos de la llista de Graupera
Comparteix
El guanyador de les Primàries de Barcelona, el filòsof Jordi Graupera, té dret a escollir la segona i tercera posició de la candidatura final
Graupera adverteix que Valls podria guanyar perquè “és un dels millors polítics catalans del segle”
Notícia: Graupera adverteix que Valls podria guanyar perquè “és un dels millors polítics catalans del segle”
Comparteix
El guanyador del procés de l'ANC ha manifestat que "la prioritat" és evitar que Ada Colau o l'ex-primer ministre francès siguin alcaldes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa