Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Asens demana a Pedro Sánchez “mesures valentes” per acollir immigrants davant l’ascens de la dreta
  • CA

El tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens, ha emplaçat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a prendre nota “de la lliçó andalusa”, en referència als bons resultats de Vox i al pacte de govern entre el PP d’Andalusia i Ciutadans, i li ha demanat que prengui “mesures valentes” per acollir immigrants. Segons Asens, cal plantar cara a la falsa sensació “d’arribada massiva” d’estrangers que vol crear l’extrema dreta per treure rèdits electorals malgrat que les xifres “són assumibles”. En concret, l’Ajuntament de Barcelona i la Creu Roja han atès des de mitjans de juny 3.359 persones que provenien de la frontera sud, 732 de les quals ja han estat allotjades a algun dels equipaments municipals que gestiona l’entitat solidària a Barcelona. 

El total d’arribades a la segona meitat de l’any ha estat de 4.758 estrangers, ha presentat Asens, però no tots ells havien demanat ser atesos als equipaments municipals de la Creu Roja. A més, en la compareixença que s’ha fet des del centre de la Creu Roja on han arribat aquest divendres 35 persones en autocar provinents de la frontera andalusa, el tinent d’alcaldia barceloní ha admès que es prioritza els ciutadans més vulnerables a l’hora d’oferir-los una plaça d’allotjament. Segons recull Europa Press, la Creu Roja disposa només de 140 places per donar un sostre als immigrants a Barcelona i per això, Jaume Asens ha demanat més recursos al govern central.

Durant la visita al Servei de primera acollida de persones migrants arribades per la costa sud, el també regidor de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, ha reclamat a Sánchez que recuperi els fons d’acollida impulsats pel govern Zapatero, i que destini a immigració les quantitats “ingestes” que segons ell dona la UE a Espanya per a aquest tema.

 

D’altra banda, ha recordat que la majoria dels immigrants que arriben des de la frontera del sud, continuen el seu camí cap al nord, en direcció a altres països europeus. Només entre el 5% i el 10% de les persones que arriben tenen la intenció de quedar-se a Catalunya, assegura Asens

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa