Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona demana una zona de baixes emissions per reduir la contaminació marítima
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona s’ha sumat al manifest que insta el Govern a declarar una zona de baixes emissions (Eca) a la Mediterrània, per així reduir les emissions contaminants dels vaixells i limitar els seus efectes sobre la salut pública, una problemàtica que ja ha estat documentada pel TOT Barcelona. El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ho ha anunciat aquest dimarts i ha explicat que cal un “canvi radical en l’ús de combustibles”. També ha agraït a la societat civil ia les entitats que s’hagin mobilitzat per aquesta proposta.

[r:1]

El manifest, impulsat per Aliança Mar Blava, Ecologistes en Acció, Plataforma per la Qualitat de l’Aire i Transport & Environment, buscarà complicitats en altres ajuntaments locals, així com en governs autonòmics, per a així “pressionar el Govern espanyol”, ha explicat el coordinador d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, que ha indicat que Espanya hauria de tenir un paper actiu en la iniciativa.

Bravo ha apuntat que és fonamental crear una àrea de control d’emissions “per millorar el medi ambient, però també per a la salut pública”, i ha explicat que fins ara la regulació ha estat molt poc exigent amb el trànsit marítim.

Les conseqüències serien que en circular per la Eca, els vaixells estarien obligats a canviar a combustibles amb un contingut màxim de sofre del 0,1%, quan actualment la legislació europea situa al 3,5% el màxim. Per reduir el nivell de sofre, Bravo ha explicat que es pot fer mitjançant el canvi dels combustibles que s’utilitzen o amb la reducció de la velocitat quan s’arriba a port per emetre menys o bé que una vegada a port els vaixells es connectin a la xarxa elèctrica en lloc de consumir el mateix combustible.

Més notícies
Multen per contaminació excessiva un creuer que fa escala regular a Barcelona
Notícia: Multen per contaminació excessiva un creuer que fa escala regular a Barcelona
Comparteix
Un tribunal de França ha imposat una multa de 100.000 euros al capità del vaixell per utilitzar un combustible més contaminant del permès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa