Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El gremi acusa l’Ajuntament de fer perdre llocs de treball a les terrasses de Ciutat Vella
  • CA

El director general del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​Roger Pallarols, ha assegurat aquest dimecres que 100 de les 400 terrasses de Ciutat Vella han rebut en tres mesos “alguna amenaça” de tancament o reducció per part de l’Ajuntament, i 75 d’elles han estat notificades que hauran de reduir la seva grandària, en diversos casos en més del 50%, segons ell.

Ha destacat en roda de premsa que la passada setmana es van retirar 10 terrasses al districte i que per això els establiments van acomiadar a 18 treballadors. Amb Pallarols hi havia el president del Gremi, Pere Chias, i representants dels grups municipals del PDeCAT, Cs, PSC i PP, que han demanat una comissió que abordi l’assumpte al districte.

Chias ha ressaltat que els establiments que vegin disminuïdes les seves terrasses reduiran les seves plantilles en dues persones de mitjana, i Pallarols ha criticat que, “lluny de pacificar” la situació després de la modificació de l’Ordenança de Terrasses amb acord dels restauradors, es troben en una crisi generalitzada a Ciutat Vella amb desenes d’al·legacions i recursos.

Els grups municipals del PDeCAT, Cs, PSC i PP registraran en les pròximes hores una petició per crear una comissió que abordi la situació de les terrasses al districte, que haurà de convocar-se forçosament, perquè els grups que ho demanen tenen prou regidors perquè el tràmit sigui obligatori. Pallarols també ha avançat que demanaran una reunió amb els grups i l’alcaldessa, Ada Colau, per tractar l’assumpte.

Volen abordar amb Colau “com el districte està traint el pacte de les terrasses i està revivint una crisi que s’havia donat per superada”, perquè considera que a Ciutat Vella, districte dirigit per la regidora Gala Pin, hi ha una obsessió i una persecució contra les terrasses, motiu pel qual els expedients avancen a gran velocitat, segons Pallarols.

“La manera de recuperar Barcelona i la seva economia no és impedir que un motor en la creació d’ocupació i riquesa no tingui les condicions idònies per actuar”, ha asseverat Pallarols, mentre que Chias ha assegurat que no entén què passa al districte, perquè en la resta hi ha incidències però no com a Ciutat Vella.

Pallarols ha assegurat que les actuacions municipals inclouen “dubtes seriosos del compliment de la legalitat”, ja que atorga llicències de forma diferent a l’establerta per l’ordenança, segons ell, i ha afirmat que hi ha un desgavell administratiu i que processos de revocació de llicència i sancionadors s’estan a una velocitat molt superior a la que es resolen sol·licituds de llicència d’activitat per part de restauradors. Preguntat pels mitjans, Pallarols ha dit que la impugnació de l’Ordenança impulsada per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) són “focs artificials”, perquè la normativa s’ajusta a la legalitat, ha assegurat, i ha afegit que la Favb té una posició molt legítima però minoritària antiterrasses i que es personaran en el procés si cal.

Suport de grups municipals

Des del PDeCAT, Raimond Blasi ha lamentat la situació dels restauradors al districte i s’ha obert a la possibilitat que altres grups municipals se sumin a la petició de comissió municipal, després del que Koldo Blanco (Cs) veu una “autèntica persecució de les terrasses a Barcelona “, ha dit en un acte al qual també ha acudit el regidor del partit Paco Serra.

El socialista Daniel Mòdol ha dit que es tracta d’un incompliment de Colau que no els sorprèn, perquè tenen “molt clar el valor de la seva paraula”, mentre que Javier Mulleras ha recordat que des del PP ja van avisar que l’ordenança no posava fi al conflicte, sinó que era una eina per solucionar-ho, i que Colau la va utilitzar per a fer-se una foto, segons ell.

Per la seva banda, ERC s’ha ofert en un comunicat a facilitar acords i a tornar-se a reunir amb el gremi –amb el qual “comparteix moltes de les reivindicacions” tot i que té desacords puntuals, segons el seu portaveu, Jordi Coronas– i, la creació de la comissió, ha destacat que el seguiment de l’aplicació de l’ordenança ja està previst en la comissió tècnica en la qual la gremi ja està representat.

Janet Sanz defensa que les terrasses han crescut des de l’estiu

A la comissió municipal d’Urbanisme, aquest dimecres a la tarda, la tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha replicat a un prec de Ciutadans que les acusacions del Gremi són falses perquè “el nombre de taules ha crescut des de l’aprovació de la modificació de l’ordenança de terrasses el passat juny”. En concret ha dit que s’han autoritzat 258 taules més i se n’han retirat 48. “Qualsevol llicència de terrassa s’ha de renovar anualment i s’atorga o no per part dels funcionaris municipals, és una decisió tècnica i no política, sempre hi ha una raó”, ha reivindicat. “El restaurador pot estar-hi o no d’acord i pot queixar-se, però es tracta del simple compliment de l’ordenança”, ha afegit.

Més notícies
Entitats veïnals porten als tribunals l’Ordenança de Terrasses de Barcelona
Notícia: Entitats veïnals porten als tribunals l’Ordenança de Terrasses de Barcelona
Comparteix
Més de 50 associacions acusen al govern municipal i l'oposició de plegar-se als interessos del Gremi de Restauració
Els restaurants de la Barceloneta es revolten contra Gala Pin
Notícia: Els restaurants de la Barceloneta es revolten contra Gala Pin
Comparteix
Els restauradors del conegut passeig Joan de Borbó han fet un tancament simbòlic dels seus locals per protestar per la reducció de taules a les seves terrasses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa