Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns exigeixen l’expropiació de les casetes d’Encarnació
  • CA

Els veïns organitzats en el col·lectiu Salvem l’Alzina i les casetes d’Encarnació continuen decidits a convertir l’espai modernista en un equipament de barri. Després de trobar base legal per conservar la façana de les cases, el veïnat s’ha mantingut ferm en la seva demanda inicial i ha rebutjat en assemblea qualsevol proposta que no passi per fer un espai amb retorn al barri, com un centre per a la gent gran o per a la canalla. Per aconseguir-ho, demanen l’Ajuntament que expropiï el terreny mentre acaben de decidir-ne el futur més adient. 

Tot i que el govern va anunciar que davant les últimes novetats no descartava expropiar les casetes, el col·lectiu popular continua veient-ho negre. La proposta de l’Ajuntament implicaria construir habitatge social de totes totes, mentre que els veïns critiquen a través d’un comunicat que aquestes obres anirien “en detriment del jardí”.

L’altra proposta que se’ls va presentar a la reunió de la setmana passada, la de la propietària Encarnació Invest S.L., els satisfà encara menys. Se’ls assegura que es mantindria l’alzina bicentenària i la façana dels casalots, així com l’entorn immeditat de l’arbre, que quedaria com a espai privat però visitable. A canvi, els propietaris podrien seguir el seu pla inicial de fer-hi habitatge. El veïnat, a més de rebutjar l’efecte que tindria el projecte sobre el pati, recorda que s’ha oposat des del principi a una “operació especulativa” que continuarà confrontant. 

Enderrocament sense llicència d’obra

L’anunci de divendres passat del regidor del districte, Eloi Badia, sobre la possible revocació de la llicència d’obres gràcies a una escletxa legal no assegura que no es puguin enderrocar les casetes. Segons fonts municipals, es pot mantenir la llicència d’enderrocament sense tenir la de construcció, tot i que els advocats del col·lectiu Salvem l’Alzina no hi estan d’acord. Tanmateix, la sensació és que l’enderrocament està molt lluny de ser una realitat, insisteixen fonts del govern.

 

Més notícies
L’Ajuntament i els veïns troben la manera de salvar la façana de les casetes d’Encarnació
Notícia: L’Ajuntament i els veïns troben la manera de salvar la façana de les casetes d’Encarnació
Comparteix
El govern de Colau es planteja adquirir el terreny per fer-hi habitatge públic
Salvada l’alzina, els veïns de Gràcia es preparen per blindar les casetes centenàries
Notícia: Salvada l’alzina, els veïns de Gràcia es preparen per blindar les casetes centenàries
Comparteix
L'Ajuntament manté que no pot expropiar els terrenys però els veïns ja fan plans per buscar-los una utilitat veïnal
L’alzina bicentenària de Gràcia, amnistiada
Notícia: L’alzina bicentenària de Gràcia, amnistiada
Comparteix
El regidor del districte, Eloi Badia, ha anunciat que els propietaris del solar accedeixen a la petició veïnal, tot i que els pisos de luxe segueixen endavant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa