Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament amenaça de multar els sensesostre de la Casa de Cadis per fer obres sense llicència
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient de protecció de la legalitat urbanística als sensesostre que ocupen el local de l’antiga Casa de Cadis. La construcció d’unes dutxes sense llicència d’obres, que els ocupants preparaven per oferir el servei d’alberg als refugiats i sensellar, ha provocat que els arribés una notificació que inicia el procés per multar-los. Aquest document, emès des del Districte de l’Eixample, ordena els sensesotre que aturin les obres immediatament i, de no fer -ho, els amenaça amb retirar-los les eines i maquinària amb la que les feien. 

L’advocat dels activistes, Bernat Barceló, tem que es “desallotgi, precinti i tanqui el local”, perquè tot i que no són les mesures habituals que es prenen davant la manca de llicència d’obres, la notificació de l’Ajuntament especifica que s’adoptaran les “mesures necessàries per assegurar la total interrupció de les obres” i això, tenint en compte que “la única manera pràctica d’aturar la construcció és fer-los fora”, insisteix Barceló, suposa una amenaça de desallotjament. Segons l’advocat, la Guàrdia Urbana “té totes les facultats per fer-ho”.

Actualment, una quinzena de persones, incloent una família amb menors, fa vida al local mentre aquest es prepara per ser la llar de refugiats i persones en risc d’exclusió social. El condicionament de l’espai el fan els mateixos sensesostre amb materials que han aportat els veïns o que s’han pogut comprar amb els diners del recapte solidari que han obert des de la iniciativa Casa de Cádiz Welcome Sense Sostre. El projecte d’un alberg per 40 sensesostre volia solucionar una de les principals mancances de viure al carrer com és la higiene, segons subratlla el líder de la proposta, Lagarder Danciu. Per això, a més de construir una paret per diferenciar el lavabo d’homes i el de dones, s’havien proposat també fer unes dutxes.

L’advocat del col·lectiu ha demanat un permís d’urgència per fer obres, a través al Departament de Llicències i Inspecció, però se li ha comunicat que el tècnic no disposa de programació de visites i que el contactaran més endavant, sense especificar terminis, per concertar una cita. La incertesa sobre quan podran acabar les instal·lacions necessàries per acollir els 40 sensesostre “ens deixa venuts”, critica Bernat Barceló, especialment amb l’hivern a punt d’arribar.

Lagarder Danciu a l’acte d’Ada Colau a l’Escola de la Concepció / D.C.

Aquesta tarda, moments després d’haver rebut la notificació, Danciu s’ha desplaçat fins a l’Escola de la Concepció on Ada Colau assistia a l’acte de debat entre els veïns de la Dreta de l’Eixample i l’alcaldessa. En un dels moments de silenci, l’activista ha abordat l’alcaldessa exclamant la situació dels sensesostre i demanant-li explicacions per la decisió d’iniciar un expedient sancionador als ocupants de l’antiga Casa de Cadis. Remogut pels nervis, Danciu ha alçat el to, i una part dels assistents l’han hagut de tranquil·litzar. La conversa no ha acabat d’arribar mai i els ocupants decidiran pròximament si aturen les obres o si decideixen desobeir. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nuria a desembre 15, 2018 | 12:04
    Nuria desembre 15, 2018 | 12:04
    El Paseo Maritimo de Sant Antoni de Calonge es un continuo de edificios vacios.Venid aqui , os recibiremos con los brazos abiertos , se nos parte el corazon .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa