Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’escola sense ubicació surt al carrer per exigir un futur digne
  • CA

L’Escola Entença ha sortit aquesta tarda al carrer amb un missatge inequívoc: estan “al límit”. No saben on estarà la seva escola d’aquí a cinc anys, ningú els garanteix la salut dels seus infants i no tenen espai per acollir correctament l’increment d’alumnes que vindran els propers anys. Així que s’han manifestat més de dues-centes persones, que han tallat el trànsit momentàniament a la Nova Esquerra de l’Eixample, per mostrar el seu rebuig a la manca de solucions cronificada. 

Barrejats petits i grans, la comunitat educativa s’ha citat al carrer Comte Urgell, a tocar de l’Escola Industrial –on tenen els barracons de l’escola provisional– i han caminat amb mascaretes per mostrar el seu rebuig a la ubicació actual, a pocs metres d’una subestació elèctrica. Durant els darrers dos anys han reclamat en diferents ocasions a l’Ajuntament que els asseguri que les emissions electromagnètiques de tant a prop no té cap influència sobre la salut de la canalla i els professionals, però no han rebut cap informe que així ho acrediti. A més, no saben on tindran la seva escola definitiva i viuen en una incògnita constant perquè les quatre propostes d’ubicacions que han rebut fins ara s’han esvaït amb el temps.

El Consorci d’Educació els ha citat al desembre, però les famílies esperen que sigui per rebre “respostes i concrecions”

Els lemes de les pancartes clamaven “Atrapats a l’Escola Entença” i “Al límit”, ja que la previsió d’espai tampoc és l’adequada, segons denuncien des de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI). L’escola va néixer el curs 2016-17, i fins ara només compta amb escolars de P3, P4 i P5, però l’augment gradual d’alumnes que s’afegiran curs rere curs posarà en problemes la distribució dels barracons, especialment a les zones comuns com el menjador o el pati.

La pancarta més repetida apuntava que l’Escola Entença està “al límit” / @Afi_Entenca

Segons els van explicar des del Consorci d’Educació de Barcelona el passat mes de setembre, un cop es pacti la ubicació definitiva, caldrà que continuin al seu emplaçament actual de l’Escola Industrial un mínim de quatre anys mentre es construeix el nou centre. Una situació d’ajornament que, si bé era acceptable pels primers cursos d’educació infantil, les famílies es neguen a que s’eternitzi mentre es multipliquen els infants als barracons. 

El consorci, contactat pel TOT Barcelona, no ha volgut fer declaracions sobre en quin punt es troben les possibles solucions al conflicte. De moment, la portaveu de l’AFI, Anna Peralta, celebra que l’ens educatiu els hagi citat el dia 10 de desembre, tot i que esperen que això es tradueixi amb “respostes i concrecions”. D’altra banda, lamenten que la cita hagi arribat després que s’hagin mogut per visibilitzat el conflicte i hagin fet pressió mediàtica.

Més notícies
Una escola fa tres anys que espera una ubicació definitiva
Notícia: Una escola fa tres anys que espera una ubicació definitiva
Comparteix
Els pares i mares del centre Entença surten avui al carrer per reclamar una solució definitiva i un informe pendent des de fa mesos sobre una subestació elèctrica
“Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Notícia: “Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Comparteix
El Consorci d’Educació construirà una tanca de seguretat al voltant d’un solar en males condicions que toca amb una escola de Sant Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa