Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dentista gratis per als usuaris dels serveis socials de Barcelona
  • CA

L’Ajuntament ha posat en marxa un nou servei d’odontologia a l’abast dels usuaris de serveis socials i que inclou tractaments que no estan coberts per la sanitat pública. L’alcaldessa Ada Colau ha reclamat que la salut dental estigui garantida a toda la població i ha destacat que el consistori no es rendeix i intentarà que el dentista no quedi “fora del sistema públic”. Ha recordat que el sistema públic només cobreix les extraccions per a adults i usuaris pediàtrics i els tractaments de fissures i restauracions en població infantil quan tenen dents permanents. Amb la inclusió d’aquest servei els usuaris tindran accés al tractament de càries, d’arrels, pròtesis, fèrules de descàrrega, curetatge i higienes dentals complementàries a altres tractaments.

L’odontologia dels serveis socials s’oferirà a les antigues instal·lacions de la mútua municipal Pamem, al número 127 del carrer Viladomat. El servei s’anomenarà Barcelona Serveis de Salut i l’Ajuntament calcula que els serveis d’odontologia faran unes 4.000 visites i 2.000 tractaments cada any, a més d’unes 2.300 higienes. El cost del nou servei serà de 370.000 € anuals. 

L’última enquesta de Salut de Barcelona apunta que el 59,2% de la població de la ciutat no ha visitat el dentista en l’últim any, davant del 40,8% que sí que ho ha fet. En funció de la renda disponible, destaca que el 52% de les persones de classe social més afavorida sí que l’han visitat, enfront del 28% de classe més desfavorida, ha detallat el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa