La rambla del Raval estrenarà nou 'look' a l'estiu

L'Ajuntament invertirà 1,16 milions en unes obres que també volen canviar l'aspecte "poc amable" de la plaça Vázquez Montalbán

La reurbanització de la rambla del Raval acabarà a l'estiu d'aquest any i comportarà una inversió d'1,16 milions d'euros. Les obres començaran al febrer i implicaran la rambla i les places Salvador Seguí i Vázquez Montalbán, a les quals se'ls donarà nous usos, sobretot dirigits al joc infantil i a fomentar la presència de joves. 

unnamed (4)

Així quedarà la plaça Vázquez Montalbán. | Ajuntament de Barcelona

A la rambla se li donarà un caràcter de trobada i de plaça mitjançant l'eixamplament de la part central i l'eliminació de les barreres transversals, cosa que provocarà la reducció d'aparcaments. Al mateix tram central es construiran quatre parterres on es desenvoluparan usos juvenils i jocs infantils i s'augmentarà l'espai verd. Les terrasses també es veuran afectades, ja que es reagruparan per donar més espai als vianants. 

L'escultura del Gat de Botero es traslladarà a la part central de la rambla per afavorir la centralitat de l'espai. La il·luminació també es reforçarà tant a la rambla com a la plaça Salvador Seguí per donar seguretat a l'espai. 

Remodelació de les places

La plaça Vázquez Montalbán es modificarà per canviar el caràcter "poc amable" de l'espai i es crearà un espai de jocs per a nens. En el cas de la plaça Salvador Seguí s'afegiran una taula de tenis taula, es pintaran jocs al paviment i es construirà una pista de bàdminton amb pintura a terra. 

Un cop executat el projecte, dissenyat per l’estudi barceloní VORA arquitectes, es duplicarà l’espai de joc infantil, es potenciaran els espais d’usos polivalents amb especial cura dels joves i la gent gran i es reordenarà i augmentarà l’espai verd. L'Ajuntament assegura que la participació dels joves ha estat vital, ja que es queixaven que se sentien exclosos dels espais públics. 

Més informació
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?